"Sokan itt veszik a matricát, mert sokallják az extradíjat"- vannak pofátlanul magas összegek, de akad olcsóbb verzió is

2024.01.29. 08:04

Bár sok terméknél az online megoldás alacsonyabb árat kínál, a sztrádamatrica nem feltétlenül. 

"Áááá,. Nagyon sokan itt veszik meg nálunk, mert nem akarnak feleslegesen pluszpénzt fizetni csak azért, hogy neten vehessék meg a matricát. Én még nem próbáltam, de az egyik autós szerint 1000 forintokat kérnek a neten ezért" - mondta az egyik Fejér vármegyei benzinkút munkatársa az egyik vásárlónak, aki azt kérdezte, miért szokott mostanában nagy sor lenni. Ez egyébként érthető, hiszen szerdán lejár a matricahatáridő, a tavalyi éves bérletek február 1-től, azaz csütörtöktől már nem érvényesek. 

Kényelmi 

A fizikai, tehát például a benzinkutas vásárlás esetén nincs kényelmi díj a matricavásárlásnál. Annyit kell fizetni érte, amennyibe kerül. Igaz, ezen a kúton például, ha valaki két vármegyei matricát vesz, akkor két külön tranzakcióval tudja megtenni. 

Vannak online "matricaboltok", de ezeknél úgynevezett kényelmi díjat kell fizetni. Ahogy kollégánk, Karotta a legutóbbi Totalcar Híradóban beszámolt róla, van olyan kereskedő, aki az több mint 57 ezer forintba kerülő éves matrica megvásárlásáért 1650 forintos extradíjat kér, ráadásul további 200 forintot az sms-es megerősítéséért. Emellett vannak kereskedők, akik 300-500 forintot számláznak a vásárlásért.  (A kérdéses rész 10:18-tól kezdődik, de érdemes megnézni az egész adást, amelyben szó van egyebek mellett az új Golfról, az olcsó Tesláról is.)

Kényelmi díj nélkül is megoldható az online vásárlás. Mégpedig a matricarendszert menedzselő állami cég, a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt. oldalán