Nem gondoltuk, hogy egy vasúti átjáróban lehetséges ennyi ostobaságot csinálni

2024.02.09. 05:59

Nem találjuk a szavakat arra, amit egy furgonos hozott össze Nemeskereszttúr vasúti átkelőjénél. Az egész jelenetsor abszurditását jól jelzi, hogy a videó „Az élet oktatófilmje: mit ne csinálj SOHA egy vasúti átjáróban!" leírással került fel a MÁV YouTube-csatornájára. Egy játszi könnyedséggel elkerülhető balesetről van szó, ami a furgon sofőrjének szerencsétlenkedése miatt mégis megtörtént.

Az abszurd jelenetsor azzal kezdődik, hogy a furgonos férfi a gyér forgalom és a kiváló látási viszonyok ellenére letarolja a vasúti átjáró sorompóját. Ez az első hiba. A második hibát akkor véti, mikor több másodpercre megáll a síneken. Harmadik hiba: nem tolat eléggé hátra, így a furgon eleje még mindig veszélyesen közel van a sínekhez. Negyedik hiba: annak ellenére, hogy a vonat nyilvánvalóan közeledik, a férfi kiszáll, ráérősen megkerüli a furgont, majd kapkodás nélkül elkezdi kirángatni a sorompót a kerék alól. Ötödik hiba: mikor a sofőr észleli a közeledő vonatot, menekülés helyett – a síneken keresztül (!) – visszarohan a furgonhoz, majd beszáll a vezetőülésbe. Ekkor azonban megérkezik a vonat, és letaroltja furgon bal elejét. Hatalmas szerencse, hogy az egészből nem lett súlyosabb baleset.

 Elképzelni sem tudjuk, mi járhatott a férfi fejében.

Ti ne kövessétek el az ő hibáit! Minden vasúti átkelőhelyet kiemelt óvatossággal közelítsetek meg, és soha ne próbáljátok kikerülni a leengedett sorompót. Ha pedig valahogy mégis a sínekre keverednétek, ne álljatok meg és ne szálljatok ki, menjetek onnan azonnal!