Zebrán ütöttek el egy rollerest

2024.02.09. 06:00

Az utóbbi években igen népszerűek lettek az elektromos rollerek, amik azonban sokszor okoznak necces szituációkat az utakon. Az se segít, hogy a felhasználásuk keretei se teljesen tisztázottak.

Most pont egy, az előbbiekből fakadó baleset történt Székesfehérváron: a körforgalomban egy autós elütött egy rollerest, aki a zebrán érkezett.

Az autós egyértelműen figyelmetlen volt, nem elég körültekintően közelített a körforgalom utáni gyalogátkelőhely felé. Azt azonban nem árt figyelembe venni, hogy a rolleres jóval gyorsabban tud közlekedni, mint egy gyalogos, akire egy autós a zebránál számít.

Mivel a KRESZ jelenleg nem tér ki külön a rollerekre, így az azokra vonatkozó szabályok is az értelmezéstől függnek. Egyelőre nem tilos tehát a zebrán átzúzni rollerrel sötétben, csak a józan ész szerint mégse igazán érdemes. Nem véletlen, hogy a bringánál is ez a megfelelő eljárás.

Forrás: BP-i autósok
Forrás: BP-i autósok

Most egy figyelmetlenül vezető autós és a helyzetét kevésbé végiggonoló rolleres találkozott, de mindkettőjük szerencséjére ebben az esetben a rolleres hölgynek nem lett komolyabb baja.

Forrás: BP-i autósok