Szétdrifteltek egy focipályát, autóelkobzás lett a vége

2024.02.12. 10:02

Fiatalon mindenki csinált hülyeséget, persze az ember ritkán okoz félmilliós kárt egy focipályában. Pedig ez történt, három fiatal úgy gondolta, jó ötlet a felázott havas pályán meghajtani két autót.

A vádirat szerint még 2023 december elején egy hevesebb havazást követően három fiatal kiment csúszkálni két autóval egy helyi focipályára. Egyikük az apja összkerekes terepjáróját nyúlta le – annak tudta nélkül –, másikuk a saját autójával adta elő a mutatványt. A pálya a hó alatt rendesen felázott, sáros és süppedős volt, ezért a jó esetben is egy tonna körüli járművek a csúszkálás során mély keréknyomokat hagytak maguk után. Ezzel nagyjából 3 750 négyzetméteres területen használhatatlanná tették a pályát és a becslések szerint félmillió forintos kárt okoztak, amit majd csak idén tavasszal lehet helyreállítani.

A három fiatalt elkapták és két hónapon belül bíróság elé állították. Az ügyészi vádat a Barcsi Járásbíróság elfogadta és ennek megfelelően szabott ki büntetést. A saját autóval érkező fiatal próbára bocsátás hatálya alatt állt a cselekmény ideje alatt, így rá felfüggesztett börtönbüntetést kértek és a pálya szétkenéséhez használt autóját elkobozták. A bíróság a két társát is bűnösnek mondta ki, ők egy próbára bocsátással megúszták.

Forrás: Magyarország Ügyészsége