A lottón kell nyerned, hogy ezt a Hacsit vezethesd

2024.02.15. 06:01

Azt talán nem kell megkérdezni, hogy emlékeztek-e még a Toyota AE86-osára, Hacsira. Azt viszont talán jogosan kérdezhetem, hogy arra viszont emlékeztek-e, hogy a Toyota tavaly csinált belőlük egy elektromosat és egy hidrogéneset. Most az előbbit vezetheted! Ha Japánban élsz... és nyersz a Toyota lottón... és még fizetsz 20 ezer yent.

A tofuszállítók kedvencéből a Toyota a tavalyi Tokyo Auto Salonra épített egy elektromos és egy hidrogén meghajtású AE86-okat. Mindkettő megkapta az Initial D-ből ismert matricázást, annyi extrával, hogy a hátsó kerékjárati ív előtt ráírták, hogy melyik-melyik.

A Trueno kapta a hidrogén meghajtást és a Levint villanyosították. A Toyota pedig most úgy döntött, hogy az utóbbit pár nagyon szerencsés ember kipróbálhatja, mert miért ne?

Ehhez pedig semmi mást nem kell tenned, minthogy Japánban élned, jelentkezni a Toyota lottójára február 13 és 26 között, majd türelmesen várnod. Ha bekerültél a 13 szerencsés közé, akkor el kell utaznod Toyota Citybe, lecsengetned 20 ezer yent, (ami 48 ezer forint) és mehet is a tofuszállítás három órán keresztül.

Viszont ennek is vannak megkötései. Initial D ide vagy oda, nem szabad az autóval driftelni, versenyezni, hegyi futamokon részt venni. Vagyis a Touge Drift kimarad. Ha pedig a szerencséd szerencsétlenségbe csapna át, és széttöröd az autót, akkor a javítását neked kell állnod, ami egy koncepcióautó esetében biztosan drága.

A Levin motorja a Tundra HEV-ből, tehát a hatalmas amerikai hibrid pickupból jött. Az akkumulátor pedig a Priusból. Ez 48 lóerőre, de 250 Nm nyomatékra elég.