Elmozdult az M30-as egy szakasza, hónapokra lezárják

2024.02.16. 10:32

Várhatóan szombat reggel lezárják az M30-as autópálya egy részét, mert az elmúlt időszakban Szikszó térségében a sztráda szerkezete több helyen is elmozdult, megcsúszott - közölte csütörtökön az MTI-vel a Magyar Koncessziós Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. (MKIF).

A tájékoztatás szerint az elmozdulás olyan mértékű, hogy az veszélyezteti a biztonságos közlekedést, így az MKIF úgy döntött, mindkét irányban teljes szélességében lezárja az autópályát.

Az M30-as sztráda ezen szakasza még garanciális időszakban van, így az üzemeltető szerepét betöltő MKIF felvette a kapcsolatot a beruházó magyar állammal, aki haladéktalanul felszólította a kivitelezőt a javításra és a hiba okának megszüntetésére - közölték.

Mivel a munkálatok a pálya alapját, földművét is érinthetik, várhatóan hónapokra zárva lesz az M30-as Szikszó közelében - írták.

A társaság a rendőrséggel és a Magyar Közúttal egyeztetve a következő kerülőutakat javasolják: Tornyosnémeti felől a Szikszó csomópontban található kiterelés után a 3-as útról Felsőzsolca 30-as csomópontban lehetséges a visszatérés az M30-as autópályára.

Kassa irányába a Felsőzsolca 30-as csomópontban található kiterelés után a 3-as útról Szikszó Csomópontban lehetséges visszatérni az M30-as autópályára.

Bánréve és Miskolc-észak felé a Miskolc-észak/Kazincbarcika 33-as csomópontban található kiterelés után a 306-os számú útra, onnan a 26-os számú útra térést javasolják.