Ötszázszor rúghatod el a Fisker Ocean-nak, utána végleg letilt

2024.02.21. 12:51

Vannak napok, amikor az ember kipróbálja, hogy milyet gyorsul a gép. Ez nem olyan gyakori – remélem –, de mégis egy fontos adat az autós világban a 0-100-as sprint. Viszont akkor még ritkábban próbálnánk ezt ki, ha az autó csak 500-szor engedné?

Ugyanis a Fisker Ocean Boost módját csak 500-szor lehet használni, amit a rendszer számol is nekünk. Ezt az autó hivatalos bemutatóján nem hangoztatták, de Marques Brownlee tesztjében bemutatta, ami egyébként az Ez a legrosszabb autó, amit teszteltem címmel került ki.

 A Carscoops a limitálással kapcsolatban megkérdezte a Fiskert, akik azt válaszolták, hogy „az 500 egy konzervatív határérték, más boost üzemmódokkal összehasonlítva. Becsléseink szerint a hajtáslánc valószínűleg több használatot is kibírna, de még nem teszteltük a teljes tartóssági ciklust több mint 500-szor.”

500 gyorsulás egyébként nagyon soknak hangzik és valószínűleg egy tulajdonos nem is használja ezt ki normális esetben, főleg, hogy az Ocean nem egy versenyautó, viszont ez az autó teljes életkorára kivetítve nem éppen kecsegtető, még akkor is, ha ez a limit bővíthető, kikapcsolható lesz a jövőben.