Barna kód alert: ez a motoros előzés egy hajszálon múlt

2024.02.27. 17:56

Alakul a szép idő, az utak ismét megtelnek majd motorosokkal, akikre autósként érdemes különösen figyelni. Bár a legtöbben ésszel közlekednek, akad pár olyan retardált, aki a saját életével és másokéval és játszik.

A BP-i autósok oldalára felkerült videó bár tavaly készült, csak most tették közzé, és a motoros szezon közeledtével éppen a jó időben hívja fel a figyelmet arra, hogy senki ne közlekedjen úgy, mint egy neandervölgyi.

Forrás: BP-i autósok
Forrás: BP-i autósok

A 76-os úton haladó teherautót előzte egy autós, ami mögött jóval nagyobb sebességgel érkezett egy motoros is. Az autós se volt a helyzet magaslatán, hiszen az ő is alig fért vissza a szemből érkező előtt.

A motoros azonban lendületből elment a teherautót előző autó mellett, de ekkor már odaért a szemből érkező is, így éppen csak el tudta fűzni a két autó között. A videón az is jól látszik, hogy menet közben még bele kellett döntenie kicsit, és így is csak centik választották el mindkét oldalon az autóktól. A szemből érkező Suzuki sofőrje szerencsére kapcsolt, és lehúzódott, hogy a mindenki elférjen.

Itt most éppen nem történt baleset, de nem minden szituáció ennyire szerencsés. Érdemes abba is belegondolni, hogy egy motor vezetővel együtt bő háromszáz kiló, tehát nagy tempóval érkezve óriási kárt tud tenni egy autóban és az utasaiban. Tanulság: ne előzz úgy, mint egy barom! Se motorral, se autóval.

Forrás: BP-i autósok