Animét készít a Toyota, aminek a főhőse az önvezető autók ellen küzd

2024.02.28. 16:02

Bár az animék Japánban a legnépszerűbbek, a műfajnak a világ minden táján vannak rajongói. Az animék elképesztően sokat tettek a japán kultúra népszerűsítéséért, sőt, olykor autómárkákért is: gondoljunk csak bele, hogy vajon mennyire lenne népszerű a Hacsiroku az Initial D nélkül.

Most a Toyota úgy döntött, hogy itt az ideje egy saját anime-sorozatnak: az ötrészes Grip tudatosan a sorozatként és képregényként is kultikusnak számító Initial D stílusában készül.

grit 16

Ahogy korábban az Initial D-ben is, úgy az újdonságban megjelenik a Toyota modellpalettájának egy jelentős része. Szerencsére annyiban mindenképp hitelesnek és élvezhetőnek ígérkezik a sorozat, hogy szigorúan a sportos modellek kerültek bele, tehát nem akarták a cipőkanállal beleerőltetni a C-HR-t, a RAV4-et vagy épp az Aygo X-et.

Előzetes:

A történet szerint a vezetés élményét már szinte teljesen kiirtotta a befolyásos SynthCorp nevű óriáscég. A főgonosz, dr. Synth egy hatalmas, önvezető autókból álló flotta felett rendelkezik, amivel irányítja és ellenőrizheti a társadalmat.

Screenshot 2024-02-28 at 11.35.49.png

A főhős, Jae Kang és haverjai izgalmas, benzines Toyotákkal küzdenek meg az elnyomó céggel és gonosz vezetőjével. Maga a sztori nem tűnik hatalmas durranásnak, az azonban bátor húzás, hogy pont azt a jövőt állítja be rossznak, ami felé jelenleg a világ igazából is halad.

Screenshot 2024-02-28 at 11.34.33.png

A Grip a Toyota szerint nem csak az új autókra fókuszál, hiszen feltűnik több régebbi modell is. Lesz benne például Lexus IS, sőt, még az Initial D-ből ismert AE86 is szerepet kapott. Mindez nagyszerűen hangzik, de sajnos nem várhatunk sokat a sorozattól, hiszen az első rész alig több, mint egyetlen perces, tehát maximum aranyos dolognak tekinthető, mint komoly alkotásnak.

Az első részt itt tudod megnézni:

A Gazoo Racing modelleket népszerűsítő alkotás első része február 26-ától elérhető a Toyota USA Youtube-csatornáján, illetve a toyota.com/grip weboldalon is. Az újabb epizódokat hetente töltik majd fel.

Forrás: Toyota