Megpróbáltak ellopni egy önvezető taxit Los Angelesben

2024.03.08. 10:50

A los angelesi rendőrség letartóztatott egy férfit, miután az megpróbálta ellopni a Waymo egyik robottaxiját. Csak beült és megpróbált elindulni az autóval, ám nem járt sikerrel.

A jelentések szerint a Waymo egyik önvezető taxija éppen kirakott egy utast Los Angeles alsó részén, amikor megjelent a 33 éves Vincent Maurice. Az autó nem indult el azonnal, ezt kihasználva a férfi beült a sofőrülésbe azzal a céllal, hogy elhajtson a Jaguar I-Pace típusú robottaxival. Megnyomta az indítógombot, de az autó nem engedelmeskedett, ráadásul a Waymo egyik munkatársa is észrevette az illetéktelen férfit.

Egy ehhez hasonló Jaguarról van szó.
Egy ehhez hasonló Jaguarról van szó.

Az autó hangrendszerén keresztül arra kérték, hogy hagyja el a járművet, aminek a tolvaj eleinte nem tett eleget. Ekkor értesítették a hatóságokat, akik hamar kiértek és kiszedték a férfit az önvezető autóból, majd letartóztatták.

A Waymo egyébként azon kevés vállalatok egyike, aminek megengedte Los Angeles városa, hogy önvezető autókat helyezzenek forgalomba útjaikon. Ezekkel időnként adódnak bakik és az emberek megítélése sem túl jó a robotaxik kapcsán különböző forgalmi fennakadások és balesetek miatt. Nemrég például felgyújtottak egy Waymo robotaxit San Franciscóban a kínai újév ünnepe során.

Forrás: Carscoops