Válaszút elé érkezett a Volkswagen 7,8 milliós villanyautója

2024.03.17. 11:54

Bár a villanyautók folyamatosan terjednek a világban, továbbra is akadnak kihívások a technológiát illetően. A legtöbb elektromos modell továbbra is drága, a gyártóknak például jókora fejtörést okoz, hogyan szorítsák le az árakat.

Ennek ellenére már több márka is dolgozik saját olcsósított modelljein. A Dacia nemrég mutatta be a Spring második generációját, a Renault javában dolgozik az elektromos Twingón, a Volkswagen pedig ID 1 néven dobná piacra saját, 17 ezer fontos (7,8 millióf forint) legkisebb modelljét.

DB2023AU00175 large

Utóbbival kapcsolatban Thomas Schäfer, a vállalat elnöke osztott meg újabb részleteket. A vezető szerint az ID 1 fejlesztésének középső szakaszában tartanak. Jelenleg négy koncepció van terítéken, arról pedig, hogy végül melyik irányba indulnak el, a következő hetekben születik döntés. Bár ez egy fontos válaszút a modell kezdődő életében, az ID 1-re még sokat kell várnunk: az e-Up! utódja csak 2027 végén érkezik.

Az elmúlt hetekben felröppentek olyan pletykák, mely szerint költséghatékonysásgi szempontok miatt a Renault és a Volkswagen összefogva, együtt fejlesztenének olcsó elektromos autót. Oliver Blume, a német vállalat CEO-ja ezt a lehetőséget sem zárta ki.

Forrás: autocar.co.uk