Baleset az M7-es autópályán - lezárták az érintett szakaszt

2024.03.23. 09:20

Sok felé lehet fennakadásra számítani - az utinform.hu segítségével összeszedtük a főbb részleteket.

Szalagkorlátnak ütközött egy utánfutót vontató személyautó az M7-es autópálya 18-as kilométerénél, a Martonvásár felé vezető oldalon, Érden. A műszaki mentési munkálatok elvégzéséhez a város hivatásos tűzoltói vonultak ki a helyszínre. A sztráda érintett szakaszát teljes szélességében lezárták.

Az M5-ös autópályán, Szeged irányába, a Balástya és a Szatymazi pihenőhely között baleset történt. A 149-es km-nél a belső sávot lezárták.

Adony határában a 6-os főúton két személyautó ütközött össze. Az 51-es km-nél az utat lezárták. A forgalmat a belterület irányába, az Adony-Velence összekötő útra terelik.

Tata belterületén, az 1-es főúton baleset történt. A 64-es km-nél félpályás korlátozás van érvényben. 

Három személyautó ütközött össze az 52-es főúton, Szarkás térségében. A 11-es km-nél forgalomkorlátozásra számítsanak.

Munkavégzés miatt torlódásra, időszakos lassulásra lehet számítani az M0-s autóút:
- déli szektorában, a Megyeri híd irányába a 35-ös km-nél, a Gyál csomópont után.
- keleti szektorában, az M1-es autópálya irányában, a 49-es km-nél Maglód térségében.

Munkavégzés miatt torlódásra, időszakos lassulásra lehet számítani az M0-s autóút:
- déli szektorában, a Megyeri híd irányában a 35-ös km-nél, a Gyál csomópont után.
- keleti szektorában, az M1-es autópálya irányában, a 49-es km-nél Maglód térségében. 

Pest vármegyében ma rendezik meg az Ipoly Maratont. A résztvevők a Szob – Ipolydamásd – Letkés – Ipolydamásd – Szob útvonalon futnak végig részben kerékpárutak igénybevételével, ahol nincs, az út szélén. A nagyobb csomópontokban illetve Szob belterületén a Rév utca, Ipolysági utca útvonalon rendőri irányításra készüljenek 8.00 és 16.00 óra között. Esetenként néhány percre a forgalom megállításra is sor kerülhet.

Az M5-ös autópályán, a Röszke felé vezető oldalon, 
- Újhartyán és Örkény között, a 47-es és az 53-as km között új, fix terelést építettek ki. A külső és a leálló sávot lezárták, a forgalom a belső sávon illetve az ellenkező, Budapest felé vezető oldal belső sávján halad.
- A munka kapcsán az 53-as km-nél lévő Örkény/Albertirsa csomópont Röszke felé vezető oldalának kihajtó ágát is lezárták. Kerülni személygépkocsikkal a 44-es km-nél lévő Dabas/Albertirsa csomóponton keresztül az 5-ös főút felé lehet, a tehergépjárműveknek viszont az autópályán továbbhaladva, a 67-es km-nél lévő Lajosmizse csomópontnál Budapest felé visszafordulva vezet a kerülőútjuk.

Burkolatfelújítás kezdődött az M7-es autópálya Letenye felé vezető oldalán,
- Balatonföldvár térségében. A 118-as és a 124-es km között a forgalom a Budapest felé vezető oldalon, irányonként egy-egy sávon halad. A munkavégzés miatt Letenye felé a 121-es km-nél lévő Balatonföldvár/ Bálványos csomópontban nem lehet le, illetve felhajtani. Kerülni a 7-es főút felé lehet.
- Hasonló terelést építettek ki Balatonszemes, illetve Balatonlelle térségében. Ott a Budapest felé vezető oldalt zárták le. A 132-es és a 139-es km között a járművek a Letenye felé vezető oldalon, irányonként egy sávon haladhatnak. Fontos, hogy Budapest felé a 135-ös km-nél lévő Balatonlelle/Kaposvár csomópont zárva van. A terelőutat a 7-es főút felé jelölték ki.
- Becsehely térségében is forgalomterelést építettek ki. Letenye felé a 220-as és a 230-as km között az autópályát lezárták, a forgalom a Budapest felé vezető oldalon, irányonként egy sávon halad. A 224-es km-nél, a Becsehely csomópont mindkét oldali csomóponti ágait lezárták, kerülni a 7-es főúton lehet.

Az M30-as autópályán, a 33-as km-nél a Miskolc-észak csomópont és a 40-es km-nél lévő Szikszó csomópont között garanciális javítási munkát végeznek. A két csomópont között mindkét oldalt lezárták, a forgalmat a 3-as főút felé terelik. A munkavégzés várhatóan több hónapig is eltarthat.

Forrás: utinform.hu, katasztrofavedelem.hu

Borítókép: illusztráció egy korábbi cikkünkből