Baleset a 43-as és a 75-ös számú főúton

2024.03.24. 09:42

Az utinform.hu-nak köszönhetően friss hírekkel szolgálhatunk az ország útjairól.

43-as főúton, Apátfalva belterületén két személygépkocsi ütközött össze. A 42-es km-nél a forgalom félpályán halad.

75-ös főúton, Zalatárnok térségében egy személygépkocsi gyalogost gázolt. A 41-es km-nél a félútpályát lezárták.

Az M5-ös autópályán, a Röszke felé vezető oldalon,

- Újhartyán és Örkény között, a 47-es és az 53-as km között új, fix terelést építettek ki. A külső és a leálló sávot lezárták, a forgalom a belső sávon illetve az ellenkező, Budapest felé vezető oldal belső sávján halad.
- A munka kapcsán az 53-as km-nél lévő Örkény/Albertirsa csomópont Röszke felé vezető oldalának kihajtó ágát is lezárták. Kerülni személygépkocsikkal a 44-es km-nél lévő Dabas/Albertirsa csomóponton keresztül az 5-ös főút felé lehet, a tehergépjárműveknek viszont az autópályán tovább haladva, a 67-es km-nél lévő Lajosmizse csomópontnál Budapest felé visszafordulva vezet a kerülőútjuk.

Burkolatfelújítás kezdődött az M7-es autópálya Letenye felé vezető oldalán,
- Balatonföldvár térségében. A 118-as és a 124-es km között a forgalom a Budapest felé vezető oldalon, irányonként egy-egy sávon halad. A munkavégzés miatt Letenye felé a 121-es km-nél lévő Balatonföldvár/ Bálványos csomópontban nem lehet le, illetve felhajtani. Kerülni a 7-es főút felé lehet.
- Hasonló terelést építettek ki Balatonszemes, illetve Balatonlelle térségében. Ott a Budapest felé vezető oldalt zárták le. A 132-es és a 139-es km között a járművek a Letenye felé vezető oldalon, irányonként egy sávon haladhatnak. Fontos, hogy Budapest felé a 135-ös km-nél lévő Balatonlelle/Kaposvár csomópont zárva van. A terelőutat a 7-es főút felé jelölték ki.
- Becsehely térségében is forgalomterelést építettek ki. Letenye felé a 220-as és a 230-as km között az autópályát lezárták, a forgalom a Budapest felé vezető oldalon, irányonként egy sávon halad. A 224-es km-nél, a Becsehely csomópont mindkét oldali csomóponti ágait lezárták, kerülni a 7-es főúton lehet.

Az M30-as autópályán, a 33-as km-nél a Miskolc-észak csomópont és a 40-es km-nél lévő Szikszó csomópont között garanciális javítási munkát végeznek. A két csomópont között mindkét oldalt lezárták, a forgalmat a 3-as főút felé terelik. A munkavégzés várhatóan több hónapig is eltarthat.

A magyar-román határszakaszon, az M43-as autópályán, a Csanádpalota határátkelőhely előtt erős a forgalom, 7 km-es a kilépő kamionsor.

Forrás: utinform.hu