Amúgy hova a fenébe siettek? 2501 gyorshajtót fogtak egyetlen hét alatt

2024.03.26. 15:26

Végtelenül lesújtó statisztikát osztott meg a rendőrség: egyetlen hét leforgása alatt 2501 gyorshajtót kaptak lencsevégre az egyenruhások. Ez még országos adnak is elég szomorú lenne, de nem erről van szó: az összes szabálytalankodót Bács-Kiskun megyében fogták.

Úgy fest, mindenkinek sietős volt, amiért meg is kellett fizetniük: a büntetési tétel minimum 39 ezer forint volt. Akadtak azonban szép számmal olyanok is, akiknek ennél is jóval többet kell fizetniük, hiszen a gyorshajtásuk is pofátlanabb volt.

Forrás: Police.hu
Forrás: Police.hu

Ezúttal a legmagasabb büntetési tétel 169 ezer forint volt, ketten kaptak ekkora összegű csekket: az egyik autós 50 km/h helyett 109-cel, a másik 112-vel hasított. Volt még 44 olyan baleset, ami rendőri intézkedést igényelt, illetve 19 olyan sofőr is horogra akadt, aki vezetés előtt alkoholt fogyasztott.

Forrás: Police.hu
Forrás: Police.hu

Elkeserítő számok ezek. A rendőrség kéri, hogy mindenki tartsa be a szabályokat, így jelentősen csökkenthető a balesetek kockázata is. Külön kitérnek arra is, hogy a húsvéti ünnepek alatt se üljön be senki az autóba, ha előtte szeszes italt ivott, mert rendkívül veszélyes és nem mellesleg szabálytalan is.

Forrás: Police.hu