Indukciós töltésre is képes lehet a Tesla Cybetruck

2024.03.27. 10:36

Különc formáján kívül sok technológiai újdonságot sorakoztat fel a Tesla Cybertruck. Egyelőre mégis úgy néz ki, hogy nem lőtt el minden poént, és akad benne még izgalmas megoldás. Ilyen lehet az indukciós töltés lehetősége.

A technológia ismerős lehet a modern okostelefonok tulajdonosainak. Elég letenni a készüléket egy indukciós töltőre és vezeték nélkül képes tölteni azt akár már kisebb távolságból is. Ennek az elektromos autókba való adaptálása nem új ötlet, kísérleteztek vele már korábban is, ám úgy néz ki, hogy a Tesla meg is csinálja. Erre utal egy különös jelölés a Cybertruck szerelési útmutatójában. Van az autóban két vaskos csatlakozó, melyekre a kézikönyv úgy hivatkozik, hogy a klímakompresszor és az indukciós töltés csatlakozói. Ezt egy a Cybetruck tulajokat gyűjtő klub tagja vette észre és osztotta meg közösségi oldalán, emiatt pedig egyből elindult a találgatás.

Korábban egyébként a Tesla fejlesztési vezetője, Franz von Holzhausen is beszélt a technológiáról és annak előnyeiről Jay Leno egy műsorában. Felvázolta a jövőképet, miszerint elég beállni egy garázsba a Teslával, és az autó vezetékkel való bajlódás nélkül tölteni kezd.

Nem ez az első alkalom, hogy indukciós töltéssel tennék kívánatosabbá az elektromos autózást. Voltak városok, országok, ahol az aszfaltba épített vezetékkel értek volna el indukciós töltést akár menet közben. Így utazás alatt is tölthetnénk az autót, így szinte teljesen kiesne a hatótávpara bizonyos szakaszokon.

Forrás: Carscoops