Rákapcsolnak az új Twingóval, 8 millió forint jelenti a határt

2024.04.03. 10:53

A Renault felpörgeti az új Twingo fejlesztését. 

A tervezés után a Renault elkezdte az elektromos meghajtású Twingo új változatának műszaki fejlesztését. A francia autógyártó ezzel az autóval akar válaszolni az olcsó kínai villanyautók megjelenésére.

IMG 5211

A kínai versenytársak két és fél évre rövidítették le az új villanyautó-modellek fejlesztésének idejét, ami nagyjából fele a hagyományos cégeknél megszokott ötéves periódusnak. Erre válaszul a Renault is csökkenti a fejlesztési határidőket - írja a Reuters a saját, meg nem nevezett forrásaira hivatkozva. Az elektromos Megane-t például négy év alatt hozták össze, míg az R5-öt, amely idén kerül az autószalonokba, három év alatt juttatták el a formatervtől a kész autóig.

A hírügynökség információi szerint a Renault villanyautó-részlege, az Ampere a műszaki részletek kidolgozása közben már elkezdi kiválasztani a beszállítókat, legyártják a prototípusokat és megszabják a gyártási mennyiségeket. A fejlesztés további felgyorsítása érdekében 20 százalékkal akarják csökkenteni a Twingo alkatrészeit a korábbi modellhez képest. Igyekeznek osztozni a más típusoknál használt részegységeken és olyan megoldásokat keresnek, amelyek már megvannak a beszállítóknál. A tervek szerint a tömeges gyártás 2026-ban indulhat az autógyártó szlovéniai üzemében. A hagyományos és új változatokat is figyelembe véve több mint 4 millió Twingót adtak el az elmúlt 30 évben. Ahhoz, hogy az újdonság versenyképes legyen a kínai konkurenciával, 20 ezer euró (nyolcmillió forint) alatt kellene lennie az árának.