Újra tisztességes egyterű lehet a Renault Espace

2024.04.06. 13:06

A Renault Espace generációkon keresztül egy jellegzetes és praktikus egyterű volt, egészen a legújabb kivitelig, a hatodik iteráció ugyanis lényegében egy megnyújtott Renault Austral SUV. Könnyen lehet, hogy maga a gyártó sem elégedett az új iránnyal.

Az Autocar birtokába jutott információk szerint legalábbis a Renault gondolkodik egy új Espace generáción, ami ismét egy – elektromos – egyterű lehet. Erről Olivier Bosse, az Ampr Medium platform vezetője beszélt, aki szerint „fontolgatják" egy ilyen modell lehetőségét.

IMG 0647


A szakember szerint az említett platform rendkívül rugalmas, így rengeteg különböző autó építhető rá, elméletben pedig semmi sem zárja ki egy egyterű lehetőségét. Kihívások ettől még lesznek: először is kérdés, mekkora kereslet lenne egy ilyen modellre a jelenlegi Európában. Ezen kívül Bosse szerint egy hétszemélyes, elektromos egyterű súlya könnyen két tonna fölé kúszhat, ekkora súlyhoz pedig "technikai nézőpontból kötelező a hátsókerék-hajtás". Szerencsére az Ampr platformnak hála ez sem megvalósíthatatlan. „Az elektromos autó platformok számos olyan előnye van, amik lehetővé teszik a belső struktúrák optimalizálását. A dizájn oldaláról nézve ez hatalmas szabadságot ad" – zárta Olivier Bosse.