Aszfaltozás az autópályákon, balesetek a főutakon – szombati útinform!

2024.04.13. 09:54

Nyugodt szombati forgalmat sejtünk az Útinform friss hírei alapján – maradjon is ez így. Az alábbi problémák lassíthatják a közlekedést.

Az M5-ös autópályán, a főváros felé vezető oldalon,  a 64-es és az 54-es km között karbantartási munkálatok miatt a forgalmat a leállósávra terelik. A korlátozás következtében kialakult torlódás jelenleg 3 km hosszú.

Az M43-as autópályán, a Csanádpalota határátkelőnél, a magyar-román határszakaszon, a kilépésre várakozó kamionsor hossza meghaladta a 3 km-t. 

42-es főúton, Földes és Báránd között egy kamion felborult. A 19-es km-nél a forgalom egy sávon, váltakozó irányban halad.


A magyar-szlovén határon, Vas vármegyében, a Kétvölgy és Szentgotthárd közötti összekötőutat utat (7458-as út) a szlovén határátkelőnél lezárták. A határátkeléshez Felsőszölnök felől lehet kerülni.

Az M3-as autópályán, a főváros közelében, a 10-es és a 14-es km között aszfaltoznak. A Vásárosnamény felé haladók a belső sávon illetve az ellenkező oldal belső sávján haladhatnak.
A városközpont felé haladók a külső és a leálló sávot használhatják.

Az M6-os autópályán, Érd térségében a Pécs felé vezető oldalon, a 21-es és a 24-es km között aszfaltozás miatt csak egy sáv járható. Kicsit távolabb, a 25-ös km-nél a Százhalombatta-észak csomópontban a le- és felhajtó ágat is lezárták.

Az M7-es autópályán a völgy-híd vizsgálata a tervezettnél hamarabb véget ért, így megszűnt a terelés, jelenleg a főváros felé vezető oldalon, irányonként egy-egy sávon lehet közlekedni.