Harmadszorra is elhalasztja első villanyautójának bemutatását az Aston Martin

2024.04.13. 10:20

Az Aston Martin még 2019-ben mutatta be első gyártásérett villanyautóját a Rapid E személyében, melyből azóta sem lett semmi. Ezt követően a brit sportautógyártó 2023-ben szövetségre lépett a Luciddal, hogy együtt alkossanak egy moduláris elektromos autó platformot, melynek első szülöttje 2025-ben érkezett volna meg, de végül nem így történik.

Az Aston Martin ugyanis nemrég bejelentette, hogy visszább vesz villanyautókkal kapcsolatos terveiből, így első ilyen modelljük csak 2027-ben érkezhet. „Azt terveztük, hogy 2025 végén dobjuk piacra, és készen is álltunk rá, hogy megtegyük. De úgy tűnik, sokkal nagyobb politika vagy miegymás vezérelte felhajtás van a villanyautók körül, mint fogyasztói igény, különösen az Aston Martin árszintjén" – közölte Lawrence Stroll, a vállalat elnöke.

4

A vezető hozzátette: „addig építünk belső égésű motoros autókat, amíg ezt megtehetjük." Az Aston Martin minden bizonnyal plug-in hibrid modellekben gondolkodik, hiszen a környezetvédelmi előírásoknak és kibocsátási kvótáknak ezekkel tudnak megfelelni. Stroll szerint a plug-in hibrid V8-asuk a Mercedestől érkezik majd, de egy hibrid rendszerrel kiegészített V12-esre is számíthatunk a jövőben.