Lopott autóba lopott benzint – gondolta az elkövető, rossz ötlet volt

2024.05.13. 13:08

  • A Balassagyarmati Járási Ügyészség vádat emelt egy 34 éves bujáki férfi ellen, aki barátja autóját jogosítvány és engedély nélkül használta arra, hogy kétszer is nagy mennyiségű üzemanyagot lopjon
  • A lopott autó rendszámát is cserélte, először Füzesabonyban lopott vele
  • Néhány nap múlva ismét ellopta az autót, amire egy másik rendszámtáblákat szerelt fel, majd egy másik benzinkúton ismét benzint töltött és fizetés nélkül távozott.
  • Összesen 175.000 forint értékű üzemanyagot lopott el
  • Jármű önkényes elvételével, egyedi azonosítójellel visszaéléssel és két rendbeli lopás vétségével vádolják, felfüggesztett szabadságvesztésre és vagyonelkobzásra tett indítványokkal

A Balassagyarmati Járási Ügyészség vádat emelt egy 34 éves bujáki férfi ellen, aki jogosítvány és engedély nélkül használta barátja autóját arra, hogy kétszer is nagy mennyiségű üzemanyagot lopjon - írta az Ügyészség közleményében.

A vádirat szerint a férfi 2023. augusztus 27-én, éjszaka beült egy ismerőse nyitott, egyébként ritkán használt autójába. Az elkövető egy félreeső helyen lecserélte a kocsi rendszámtábláit, majd a füzesabonyi benzinkúthoz autózott. Itt a gépkocsi üzemanyagtankját és a csomagtartóban lévő 5 darab 20 literes műanyag kannát is teletöltötte benzinnel, majd fizetés nélkül elhajtott.

Néhány nap múlva újra elkötötte az autót. Ezúttal egy másik pár rendszámtáblát szerelt fel rá és a 22. számú főút egyik benzinkútjához ment. Ismét teletankolta az autót és a nála lévő 5 darab kannát is, ezt követően innen is fizetés nélkül távozott. A két benzinkúton összesen 175.000 forint értékű üzemanyagot lopott el.

A járási ügyészség jármű önkényes elvételével, egyedi azonosítójellel visszaéléssel és két rendbeli lopás vétségével vádolta meg a férfit, vádiratában felfüggesztett szabadságvesztés kiszabására, 103.791 forint vagyonelkobzás elrendelésére és az okozott károk megfizetésére tett indítványt.

Az ügyben a Balassagyarmati Járásbíróság dönt.