Ráhúzta a taxis a kormányt a bringásra, de ez nem volt neki elég...

2024.05.14. 07:35

Röviden:

  • Egy bringás feltartott egy taxist Budapesten
  • A taxisofőr ráhúzta a kormányt a kerékpárosra
  • Később megvárta, hogy beszélgessenek
  • Az esetről egy autós fedélzeti kamerája készített videót

A budapesti közlekedés olykor igen karcos: sűrű a forgalom, egymást érik a necces szituációk. Előfordul, hogy elszakad a cérna, de egy ideális világban biztosan nem fajulna odáig egy forgalmi szituáció, hogy egy taxis ráhúzza a kormányt egy bringásra.

Forrás: BP-i autósok
Forrás: BP-i autósok

Most azonban pont ez történt: egy taxisofőr nehezményezte, hogy a bringás nem hagy neki elég helyet. Ezért először elkezdte megelőzni, majd az előzés befejezése előtt ráhúzta az autót a kerékpárosra, amit egy másik autós fedélzeti kamerája rögzítette.

Mindez a Clark Ádám térnél történt, az alagútban a taxis még megpróbálta feltartani a bringást, majd az alagút után félreállt és kiszállt, hogy elkapja. A bringás kitért előle, a kamerás autó azonban megállt, és elmagyarázták a dühös sofőrnek, hogy mindenről megvan a felvétel, úgyhogy jobban teszi, ha nem pattog.

Egyébként a felvételen az is remekül látszik, hogy a kerékpáros valóban húzódhatott volna beljebb, egyértelmű, hogy amit ő csinál, az se jó ebben a formában. Az azonban egy merőben más szint, amikor egy ideggyenge valaki egy nehéz autóval célba veszi a védtelen kerékpárost.

Tessék tehát elismételni: attól még, hogy valaki nem közlekedik ügyesen vagy előzékenyen, esetleg feltart, még nem szabad direkt kárt tenni benne!

Forrás: BP-i autósok