Fényezés helyett lila textilbe húzták a BMW XM-et

2024.05.16. 17:28

Röviden:

  • Bemutattak egy lila bársonyba burkolt BMW XM-et
  • Naomi Campbell és a BMW közös munkája
  • Egyetlen darab készült belőle

BMW XM a márka egyik legtúlzóbb, egyben legmegosztóbb modellje, amiről mindenkinek azonnal van véleménye. A legerősebb kivitelben 750 lóerős XM eddig se volt visszafogott jelenség, de úgy tűnik, hogy még erre is tudnak lapot húzni.

Bemutattak egy különleges példányt, aminek a kaszniját kívülről nem hagyományos fényezés, hanem puha textil borítja: a különleges XM külsejére teljes terjedelmében lila színű bársonyt húztak. A Mytique Allure fantázianevű változatot sokkal szokványosabb pontokon, tehát a beltérben is bársony borítja.

A szokatlan megoldást egy különleges változatnál alkalmazták, és a 2024-es  cannes-i filmfesztiválon mutatták be. Ez az egyedi változat a híres szupermodell, Naomi Campbell és a BMW együttműködésének eredményeképp jött létre. A lila színnek semmilyen rejtett jelentése nincs, egyszerűen ez Campbell kedvenc színe.

A flitterekkel kiegészített, textillel bevont BMW XM minden kétséget kizáróan elképesztően látványos és feltűnő jelenség, ugyanakkor klasszikus szépséggel már nehezebb vádolni. Ha valamilyen oknál fogva mégis csillapíthatatlan birtoklási vágyat ébresztett benned a különleges XM, az a rossz hírünk van, hogy ebből csak ez az egy darab készült, és több nem is lesz.

Nem ez az első alkalom egyébként, hogy a BMW textilt alkalmaz egy autó külsején. 2008-ban mutatták be a Gina Conceptet, aminek nem volt klasszikus értelemben vett kasznija, helyette csövekre feszítettek ki több négyzetméternyi, speciális textilt. A szokatlan megoldás miatt a Gina olyan volt, mintha élne, hiszen változtatni tudta a külsejét.

Korábban egyébként járt már nálunk egy nagyon lila BMW:

Forrás: BMW