Zebrán ütöttek el egy gyalogost, még az autó utasait is előállították

2024.05.17. 06:06

Röviden:

  • Elütöttek egy gyalogost a zebrán Békéscsabán
  • A sofőr nem állt meg, segítségnyújtás nélkül elhajtott
  • Az utasok se hívtak segítséget
  • Megtalálták az autót, a sofőrt és a vele utazó nőket is
  • Mindenkit előállítottak, eljárás indult ellenük

Elgázoltak egy szabályosan, gyalogosan közlekedő lányt a zebrán a közelmúltban Békéscsabán. Ez már önmagában is épp elég nagy baj, azonban az autót vezető férfi nem állt meg, inkább segítségnyújtás nélkül elhajtott.

Forrás: Police.hu
Forrás: Police.hu

Miután bejelentették a rendőrségnek az esetet, a rendőrök elkezdtek tanúkat keresni. Többen is láttak a balesetet: volt, aki a rendszám egy részét, volt, aki az autó típusát tudta felidézni. A rendőrök a beszámolók alapján azonosították az autót.

Mivel az autót korábban eladták, elcserélték, nem íratták át, nem volt egyszerű kideríteni, hogy ki vezethette az autót. A rendőrök azonban sikeresen az ügy végére jártak és megtalálták azt a mezőkovácsházi férfit, aki épp használta az autót. Kiderült, hogy a balesetet is ő okozta.

Forrás: Police.hu
Forrás: Police.hu

A baleset helyszínéhez közel álltak meg az autóval, ott volt dolguk. A rendőrök a sofőrt és az utasait is előállították, akik először nem értették, hogy miért. A férfit egyértelműen azért, mert balesetet okozott, míg a nőket azért, mert annak ellenére se telefonáltak, hogy közelről látták a balesetet.

A telefonhívásra azért is szükség lett volna, hiszen az elütött lány megsérült, orvosi ellátásra szorult. Az érintettek azt mondják, azért nem álltak meg segíteni, mert féltek a következményektől. A balesetet okozó férfi és a felelőtlen nők ellen eljárás indult.

Forrás: Police.hu