Elege lett a Pepsinek a Teslából, ennek a Ford örülhet

2024.05.22. 13:54

  • A PepsiCo megelégelte, hogy arra várjon, mikor kapja meg az elektromos nyergesvontatókat a Teslától, ezért Fordokkal egészíti ki elektromos teherautó-flottáját Kaliforniában.
  • A flotta elektromos átalakítását támogatásokból finanszírozza az üdítőtal-gyártó. 

Kibővített elektromos teherautó-flottával folytatja átállását a villanyszállításra a PepsiCo Kaliforniában. Az üdítőital- és rágcsálnivaló-gyártó 50 Tesla nyergesvontatót és 75 Ford E-Transit elektromos kisteherautót állít szolgálatba raktárai és az áruházak kiszolgálására.

Forrás: John Keeble / Getty Images
Forrás: John Keeble / Getty Images
Forrás: John Keeble / Getty Images
Forrás: John Keeble / Getty Images

A vállalat szerint ezzel a változtatással tesznek „egy lépést” az elektromos átállás  útján Kaliforniában. Ez érinti a cég minden technikai eszközét, így a teherszállító járműveket is. A PepsiCo nem kockáztat ezen a téren: csak 2040-re tervezi, hogy tevékenységét teljesen mentesíti a károsanyag-kibocsátástól. 

A PepsiCo először 2017-ben jelentette be, hogy 100 darab Tesla-nyergesvontatót vásárol. Ez volt akkor a legnagyobb nyilvános megrendelés ezekre a járművekre. Telt-múlt az idő és a Reuters idén április közepén azt írta, hogy a százból csak 36 érkezett meg, tehát a Tesla előbb fényezte magát azzal, hogy képes elektromos teherautók kellő mennyiségű szállítására, mint ahogy valóban képes lett volna erre. A PepsiCo a tervezett bővítést részben támogatásokból finanszírozza. Ezeket olyan alapítványoktól szerzi, amelyek a levegő tisztaságát akarják javítani.