Sejtelmes képen a Škoda új korszakának első modellje

2024.05.24. 07:55

  • Sok más gyártóhoz hasonlóan a Škoda is alapos arculatváltásra készül.
  • A cseh gyártó új dizájnnyelvezete a Modern Solid nevet kapta, és elsőként az Elroq nevű kis méretű elektromos SUV-n mutatkozik be.
  • Az új modell várhatóan még idén piacra kerül.

Gyökeres átalakulás zajlik az autóiparban, amelyet az elektromos autók terjedése mellett az is egyértelműen jelez, hogy egyre több gyártó jelent be nagyszabású arculatváltást. A Dacia például a természetközeli életmód felé mozdult el, a BMW a brutalista stílus mellett tette le a voksát, a Hyundai pedig a retro korszakból merít ihletet. Úgy tűnik, a nagy megújulási hullám a Škodát is elérte.

A jól ismert cseh gyártó még a 2022-es Vision 7S koncepción mutatta be új, Modern Solid névre keresztelt dizájnnyelvezetét, most pedig egy képet is közreadtak az első, már az új szellemben készülő modellről.

A Elroq egy viszonylag kis méretű elektromos SUV lesz, amelyet még idén ősszel piacra dobna a gyártó. Bár a sejtelmes fotón nem sok részlet látszik, a jelenleg divatos osztott csíkfényszórók a dizájn központi elemét alkotják, de fontos rész még a Tech-Deck névre keresztelt kialakítás is, amely a jellegzetes Škoda hűtőmaszk egy laposabb és szélesebb variációjára utal. Természetesen a betűvel kiírt márkanév sem maradhatott el.

Az Elroq 4,5 méter hosszú lesz, és a Volkswagen MEB platformjára épül. Mivel ez a platform kizárólag elektromos autók számára készült, az Elroqból nem várható belső égésű motoros változat. A hivatalos bemutatóra még várnunk kell, így a többi részlet sajnos ismeretlen.

Forrás: carscoops.com