Pirítottak egy hegyeset egy Twingóval a Nürburgringen, az eredmény meglepő

2024.05.28. 09:14

Röviden:

  • Egy Renault Twingóval szerettek volna jó időt menni a Nürburgringen
  • A kisautón alig változtattak valamit
  • Végül sikerült 10 perc alatti időt kisajtolni a Twingóból, és ez remek eredmény

Szép hagyomány a Nürburgringen, hogy mindenféle kretén járműből próbálnak értelmezhető köridőt kipréselni közepesen elmeroggyant amatőrök. Izgalmas, emberközeli próbálkozások ezek, milliók drukkolnak lélegzetüket visszafojtva a kisemberek bajnokának.

Forrás: PotoFEU - Youtube
Forrás: PotoFEU - Youtube

Ezúttal egy abszolút nem pályára való Renault Twingót küldtek be a veszélyes arénába, egyenesen a gladiátorok és oroszlánok közé. Az 1,2 literes, 60 lóerős kisautó nem egy kimondott pályaszerszám, ami a pár apró módosítás után se lett sokkal potensebb.

Forrás: PotoFEU - Youtube
Forrás: PotoFEU - Youtube

A módosítások listája rövid, csak szinte kihagyhatatlan tételeket tartalmaz: a gyári, elfáradt futóművet egy használt, TA-Technix készlet váltotta, a fékbetéteket és a fékfolyadékot jobb minőségűre cserélték. A legfontosabb extra, hogy a feldobtak az autó alá szett tapadós, Toyo R888R-t.

A felkészülésről is készített videót a lelkes csapat.

Heroikus küzdelem vette kezdetét a rémisztően nagy és gyors pályán, de a Twingo és a sofőrje végül megcsinálták: sikerült 10 perc alatti kört menni a Renault-val. Ez a 7 perc alatti idők tengerében soknak tűnhet, de igazából nagyon jó időnek számít főleg úgy, hogy forgalom is volt a pályán.

Forrás: PotoFEU - Youtube