Shelby után a Hennessey is megpiszkálta az új Mustangot

2024.05.29. 10:30

  • A Hennessey bemutatta 862 lóerős S650 Ford Mustangját
  • A motorját alaposan átdolgozták, amire egy kompresszort is szereltek
  • Így erősebb, mint a Shelby Super Snake
  • Negyed mérföldet 11 másodperc alatt teszi meg

Várható volt, hogy Hennessey is hamarosan bemutatja az első, általuk tuningolt Ford Mustang Dark Horse-ot. Ugyan a neves tuningcégek közül nem ők lettek az elsők ebben, a Shelby már április közepén bemutatta a Super Snake-et. Viszont a Super Snake csak 841 lóerő, míg a Hennessey Mustang H850 862 lóerős (850 a BHP értéke), maximum nyomatéka pedig 881 Nm.

Alapnak megmaradt a Dark Horseban levő 500 lóerős, 5 literes Coyote V8-as és a mellé társuló 10-sebességes automata vagy hatsebességes kézi váltó. Ahogy a Shelby, úgy a Hennessey is erre tett rá egy kompresszort, amihez a többi között átalakították a szívórendszert, fejlesztettek a befecskendezőkön és a motorvezérlést is alaposan átírták.

A várt eredmény pedig nem maradt el: a 0-97-es (0-60 mph) sprint 3,2 másodperc alatt van meg, a negyed mérföldes távot (402 méter) pedig 10,9 másodperc alatt futja. 

Emellett jó pár aerodinamikai elemét átdolgozták, amit a Hennessey Heritage matricázással lehet kiegészíteni vagy kovácsolt alumínium felnikkel. Viszont a sorszámozott plakett és a Hennessey logók alapból járnak hozzá.

A Hennessey Mustangja így erősebb, mint a Ford hamarosan megjelenő Mustang GTD-je, ami 800 lóerős. Valószínűleg a GTD-hez is hozzá fognak nyúlni, ugyanis egy korábbi posztjukban, már bejelentették, hogy ők is igényeltek egyet.