Vezetés közben videotelefonált a bírósággal, ahol épp a bevont jogosítványa miatt volt ügye

2024.05.30. 08:27

  • Bírósági tárgyalása volt egy amerikai férfinak, videotelefonon csatlakozott
  • Közben autóját vezette és a bíró türelmét kérte, amíg parkol
  • A bíróság azért rendelte be, mert korábban engedély nélkül vezetett
  • A férfi eleinte fel sem ismerte a helyzetet, később börtönbüntetést kapott
  • Magyarországon magas az engedély nélkül vezető autósok száma

Nagyon kellemetlen helyzet alakult ki nemrég egy amerikai bíróságon. Egy helyi férfi, Corey Harris ügyét tárgyalták, akinek korábban bevonták a jogosítványát, ennek ellenére nem tette le az autót. A bírósági tárgyalás online zajlott, így Harris is videotelefonon csatlakozott és a képet is indított a hang mellé. Ekkor látta meg a bíró, hogy a férfi épp vezet, miközben bevonták jogosítványát és a tárgyalás is egy korábbi engedély nélküli vezetésről szól.

Harris a legtermészetesebb módon jelezte a bírónak, hogy éppen orvoshoz megy és csak egy percet kér, pont parkol. Valószínűleg eleinte fel sem tűnt a férfinak, hogy mit tett, egy kis időre a bíró is lefagyott és csak kínosan mosolygott. Amikor összeszedte magát és elkezdte szembesíteni Harrist a tettével, akkor megfagyott a levegő és a férfi nem tudott mit mondani. Néhány másodperc kínos csend után a bíróság egyeztetve a kirendelt védelemmel úgy döntött, hogy visszavonja Harris felfüggesztett státuszát, börtönbe kell vonulnia.

Vezetői engedély hiányában egyébként itthon is előszeretettel vezetnek. A készenléti rendőrség rendészeti statisztikája szerint 2022 januártól szeptemberig összesen 12 188 jogosítvány nélküli autóst fogtak a hatóságok. Némi javulás volt, mert 2023 azonos időszakában már csak 11 044 autóst kaptak el hasonló szabálysértéssel, bár ki tudja mennyi van még az utakon, akik nem futottak bele egy rendőri ellenőrzésbe.

Forrás: Carscoops