Túl gyorsan vette be a kanyart, súlyos balesetet okozott kicsúszott pótkocsijával

2024.05.31. 15:44

  • A Veszprémi Járási Ügyészség vádat emelt egy kamionsofőr ellen, aki esős időben pótkocsijával súlyos közúti balesetet okozott.
  • Az ötvenes évei végén járó férfi a balesetet a rosszul megválasztott sebesség miatt okozta, mivel a pótkocsi megcsúszott és átsodródott a szembejövő sávba, ahol egy szabályosan közlekedő személygépkocsival ütközött.
  • Az ügyészség tárgyalás mellőzésével büntetővégzés meghozatalát kérte, amelyben felfüggesztett fogházbüntetést, pénzbüntetést és járművezetéstől való eltiltást indítványoztak a kamionsofőr számára.

A Veszprémi Járási Ügyészség maradandó fogyatékosságot okozó közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt emelt vádat egy kamionsofőr ellen, aki a járműszerelvény pótkocsijával okozott súlyos balesetet. 

A vádirat szerint az ötvenes évei végén járó baranyai férfi tavaly május 3-án kora reggel, esős időben, egy vontatóból és pótkocsiból álló járműszerelvénnyel Királyszentistván felől Berhida irányába közlekedett. Egy jobbra ívelő kanyarban a rosszul megválasztott sebesség miatt a pótkocsi a nedves úton megcsúszott és átsodródott a jobb oldali sávba, ahol az éppen szemből, szabályosan érkező személygépkocsinak csapódott.

A vétlen sofőr semmit sem tudott tenni a baleset elkerülése érdekében. A jobb oldali ülésen helyet foglaló utasa, egy fiatal lány a baleset során maradandó fogyatékossággal járó csigolyatörést szenvedett. 

Az ügyészség a férfival szemben tárgyalás mellőzésével büntetővégzés meghozatalát és abban felfüggesztett fogházbüntetés, emellett pénzbüntetés és járművezetéstől eltiltás kiszabását indítványozta a Veszprémi Járásbíróságnak.

A balesetről készült felvétel az Ügyészség honlapján látható.