Budapestet teleszórták lezárásokkal

2024.06.01. 09:27

  • Békement lesz szombaton
  • Valamint sportrendezvény is, vasárnapig
  • Rengeteg lezárás lesz Budapest-szerte

Itt a kampányhajrá, most mindenki is meg akarja mutatni, hogy ő a legerősebb. Így lesz például Békemenet 11 órától szombaton, de más programokkal is tele van a város. Ez pedig egy dolog jár: végtelen mennyiségű lezárással.

A BKK oldala szerint ezekre számítsunk: 11:00-tól lezárják a belvárosban a Széchenyi István teret, a Lánchidat és a József Attila utcát. Szintén lezárják a Budai alsó rakpartot és a Pesti alsó rakpartot is a Lánchíd közelében, illetve a Fő utcában is lehetnek lezárások.

A Széchenyi István tér, a Lánchíd és a József Attila utca lezárásakor, várhatóan 11:00 és 13:30 között:

  • a 16-os, a 105-ös, a 178-as, a 210B és a 216-os autóbuszok módosított útvonalon, az Erzsébet tér és a Clark Ádám tér között a Lánchíd helyett az Erzsébet hídon át közlekednek;
  • a 15-ös autóbusz a Boráros tér felé a Kossuth Lajos tér és a Kálvin tér között a Szemere utca–Kálmán Imre utca–Bajcsy-Zsilinszky út–Károly körút–Múzeum körút útvonalon közlekedik, ideiglenesen a 70-es és a 72-es trolibuszok Kossuth Lajos tér és Astoria közötti megállóiban áll meg.

A 2-es, a 2B és a 23-as villamosok várhatóan 11:00 és 13:30 között, a korlátozások miatt a Közvágóhíd H,  Pesterzsébet, Pacsirtatelep, illetve a Keleti pályaudvar M és a Boráros tér H között közlekednek. A kimaradó szakaszon a BKK a nagykörúti villamosok, valamint a 15-ös autóbuszok igénybevételét ajánlja.

A Margit hídi korlátozások idején, várhatóan 12:00 és 14:30 között:

  • a 4-es és a 6-os villamosok rövidített útvonalon, az Oktogon és a dél-budai végállomások között közlekednek;
  • 12 és 13 óra között az észak-budai oldalon is járnak a nagykörúti villamosok, a Széll Kálmán tér és a Margit híd, budai hídfő között. A korlátozás idején a BKK a pesti oldalon a Corvin-negyed közelében az M3-as metró igénybevételét ajánlja a Nyugati pályaudvar felé tartóknak, a Blaha Lujza tér térségéből pedig az M2-es metrót a Széll Kálmán tér felé tartóknak. A Széll Kálmán tér és a Margit híd, budai hídfő között 13:00 és kb. 14:30 között pótlóbusz jár a korlátozás idején.
  • a 17-es villamos várhatóan 13:00 és 14:30 között a Bécsi út/Vörösvári út és a Batthyány tér M+H, illetve a Savoya Park és a Széll Kálmán tér M között közlekedik. A kimaradó szakasz pótlására a budai oldalon villamospótló autóbusz közlekedik a Széll Kálmán tér M és a Margit híd, budai hídfő H között;
  • a 9-es autóbusz módosított útvonalon, a Raktár utca és a Nyugati pályaudvar között az Árpád híd–Váci út útvonalon közlekedik;
  • a 91-es, a 191-es és a 291-es autóbuszok rövidített útvonalon a Széll Kálmán tér M, Szemlőhegy, illetve Zugliget, Libegő és a Margit körút között közlekednek;

A margitszigeti korlátozások idején várhatóan 13 és 17 óra között

  • a 26-os autóbusz rövidített útvonalon, a Göncz Árpád városközpont M és a Zenélőkút megállóhely között közlekedik;
  • a 226-os autóbusz módosított útvonalon, a Göncz Árpád városközpont M és az Óbudai-sziget között közlekedik, a Göncz Árpád városközpont felé, érintve a Margitsziget/Árpád híd megállót.

Emellett a rendőrség forgalomkorlátozásokat vezet be sportrendezvény miatt a X. kerületben a Népliget környékén.

 Ez pedig az Üllői út egy jelentős részére is kiterjed. Így június 1-jén 13 órától 22 óráig, valamint június 2-án 13 órától 22 óráig lezárják a Fék utcát a Gyáli út és az Üllői út között.