Óvatosan az autópályákon – vasárnapi Útinform

2024.06.02. 09:52

Szép időnk van ma, remélhetőleg nagyobb balesetekre sem kell majd számítaniuk a közlekedőknek. Az M3-ason több ponton torlódás várható, az M6-oson új terelés miatt lezárták a külső sávot, az M1-esen pedig senki ne akarjon Zsámbéknál tankolni Budapest felé.

Két jármű ütközött össze az M1-es autópályán, a Hegyeshalom felé vezető oldalon, a 73-as km-nél található a Grébics pihenőnél. A sérült járművek jelenleg a belső sávot foglalják el, ami miatt 3 km-es kocsisor alakult ki. Távolabb, Győr határánál a 123-as és a 125-ös km között szintén lassulás alakult ki a kiépített terelés miatt. 


Az M1-es autópályán, a Budapest felé vezető oldalon, a 29-es km-nél lévő Zsámbék pihenőhelyen a benzinkút nem üzemel, szünetel az üzemanyag ellátás,  viszont a parkolóhely továbbra is használható.

Szintén az M1-es autópályán, a Hegyeshalom felé vezető oldalon, műszaki okok miatt lezárták a Lébényi pihenőt a 145-ös km-nél.


Az M3-as autópályán, a Budapest felé vezető oldalon, lezárták a Szilas pihenőt, mert a 13-as és a 12-es km között a forgalmat a belső sávba terelik. A pihenőhely továbbra is üzemel, az M0-s autóútra áttérve, a Rákospalota-Fót csomóponton keresztül megközelíthető.

Az M5-ös autópályán, a főváros irányába, Újhartyán és Inárcs között, megkezdték a műszaki átjárók bontását, ezért napközben a belső sávot elzárják a forgalom elől. A Röszke felé tartó oldalon is hasonló korlátozás mellett haladhatnak a közlekedők. 


Az M6-os autópálya Dunaújváros térségében, burkolatfelújítási munkák miatt, új terelést építettek ki, lezárták a külső és a leállósávot a Budapest felé vezető oldalon. A 67-es km-nél a Dunaújváros-Észak csomópontot is lezárták a főváros irányába. A terelőútra táblák hívják fel a figyelmet!