Kiderült, mikor láthatjuk a legújabb Bugattit

2024.06.05. 11:37

  • Kiderült, mikor mutatják be a Bugatti legújabb sportautóját
  • A formája igazán különleges lesz, mert régi Bugatti sportautók inspirálták a mérnököket a tervezés során
  • A hajtásban V16-os szívómotor dolgozik majd a korábbi négyturbós W16 helyett
  • Lesz mellette három villanymotor, a rendszer összteljesítménye pletykák szerint 1800-1900 lóerő körül alakul majd
  • A leleplezés június 20-ára várható

Hamarosan érkezik az új Bugatti hipersportautó, amely tovább viszi a Veyron és a Chiron örökségét. A modell annyira friss, hogy állítólag teljesen új alapokat kap, így nem a Chiron alapjaira kerül, mint korábban a gyártó több különleges modellje. A hajtásban is bőven lesz változás, hiszen elengedik a legendás W16 elrendezésű, négyturbós motort és helyette egy szívó V16 lesz, ami továbbra is középen kap majd helyet és egy hibrid rendszer része lesz.

Három villanymotor kap majd szerepet az állítólag 9000-es fordulaton 1000 lóerő körül teljesítő motor mellett. Pletykák szerint az autó rendszerének összteljesítméyne valahol 1800-1900 körül alakul majd, ezzel a nemrég kifutott Chironra vastagon rálicitál. A hajtásban marad a nyolcsebességes, duplakuplungos automata váltó és az összkerékhajtás, így esélyes, hogy az autó nem lesz lassú. Szintén csak pletykákra támaszkodva lehet azt mondani, hogy 2 másodperc körül alakul majd a 0-100-as sprint, míg 5 másodperc körül a 0-200.

A Bugatti Rimac közös vállalat vezetője, Mate Rimac azt mondta, hogy az új modell igazán különleges lesz, hiszen formavilágát a Bugatti Type 57 SC Atlantic, Type 41 Royale és Type 35 autók inspirálták. A hajtásban szereplő egy méter hosszú motor hengerszámát megtartották, hogy megmaradjon az autó különleges karaktere, egyébként a tervezéskor felmerült egy duplaturbós V8-as lehetősége is.

A hipersportautó hangját korábban egy kedvcsináló rövid videóban már meghallgathattuk és néhány részletfotót is közöltek a rajongóknak. A potenciális vásárlók már meg is nézhették élőben a típust, az átlag földi halandóknak azonban még egy kicsit várniuk kell. A hivatalos bemutatót június 20-án tartja a Bugatti, akkor minden kiderül majd az új modellről.

Forrás: Carscoops