Már péntek este lezárják a Hősök tere környékét a szombati tüntetés miatt

2024.06.07. 16:47

A Hősök terére rendezett szombat délutáni tüntetés előkészületi munkálatai miatt már péntek este 9 órától lezárják az Andrássy utat a Kodály Körönd és a Hősök tere között, valamint szombat reggel kilenctől a Dózsa György utat a Podmaniczky utca és a Városligeti fasor között. A lezárás hírét a BKK közölte péntek délelőtt.

Az előkészületi és bontási munkák miatti lezárások várhatóan szombat éjfélig tartanak majd, így péntek estétől terelve közlekednek 105-ös, a 210-es és a 210B jelű autóbuszok. A módosult útvonalú buszok a Vörösmarty utca és a Hősök tere közötti megállókat nem érintik, helyettük a Nyugati Pályaudvar és a Bajza utca között a 72-es troli megállóiban, a Hősök terénél pedig a Podmaniczky utcában állnak meg.

Szombat reggeltől a 20E autóbusz módosított útvonalon, a Városligeten át a Hungária körút felé jár, a Hősök tere és a Vágány utca / Róbert Károly körút megállókat nem érinti; a 30-as, a 30A, a 79-es és a 230-as járatok az Állatkerti körút–Hermina út–Zichy Mihály út útvonalon terelve közlekednek, a Dvořák sétány és az Állatkert között a 70-es és a 72-es trolibusz megállóiban állnak meg; a 75-ös trolibusz a Hermina út–Állatkerti körút útvonalon közlekedik, ideiglenesen a Stefánia út és a Gundel Károly út (Hősök tere M) között a 72-es trolibusz megállóiban áll meg.

Címlapkép forrása: Tövissi Bence/Index