Szegeden fotózták le az álcázott, korszakalkotó Mercedes CLA-t

2024.06.07. 12:48

  • Korábban a Mercedes már mutatott egy CLA-ra sok elemében emlékeztető izgalmas koncepcióautót
  • Ez lesz a márka első modellje, mely az új MMA platformra épül majd, ezt kifejezetten elektromos és hibrid autók alá tervezték
  • Olvasónk lefotózott egy ilyen álcázott CLA Mercedest Szegeden, néhány eleme felismerhető az álca alatt
  • Az autó elejéről és a beltérről most nem készült kép, de korábban már látható volt néhány részlet
  • A Mercedes a jövőben három kategóriába osztja be modelljeit
  • Várhatóan 2025-ben debütál majd az új CLA

Néhány hónappal ezelőtt a Mercedes bemutatott egy izgalmas CLA koncepcióautót, amely egyben egy lépés a márka elektromos jövője felé. Ez az autó lesz az első olyan Mercedes, mely az új MMA (Mercedes Modular Architecture) platformot használja, amit kifejezetten elektromos és hibrid autók alá terveztek. A platform korlátai csupán abban merülnek ki, hogy legfeljebb C-osztály méretű autót lehet felépíteni rá, de már készülnek a nagyobb alapok is.

Úgy néz ki, hogy a platform első felhasználója a CLA négyajtós kupé lesz, mely már közel kész állapotnál járhat. Egyik olvasónk nemrég Szegeden fotózott egy álcázott autót, mely feltűnően emlékeztet a korábban megmutatott koncepcióautóra. A legárulkodóbb elem a kör alakú hátsó lámpa világítása, melyben elrejtettek egy-egy Mercedes logót. Olvasónk azt írta, hogy elölről sajnos nem tudta lefotózni, de ott még sűrűbb az álca, éppen csak fénycsíkok látszanak. Hozzátette, hogy a tesztelés alatt álló autó minden alufelnije más színű volt.

A beltérről olvasónk sajnos nem tudott képet készíteni, de külföldi portálokon is megjelent már egy-egy új, álcázott CLA Mercedes. Van, akinek sikerült lefotóznia kívülről  egész műszerfalat átívelő egységet, melyben nagy valószínűséggel három kijelző kap helyet (egy műszeregység, egy fedélzeti számítógép és egy szórakoztató felület az utasnak).

A jövőben a Mercedes állítólag három szegmensre osztja a modellpalettáját. A legkisebb autók – köztük a CLA – jelentik majd az Entry Luxury sorozatot, közvetlenül felettük helyezkedik majd el a Core Luxury. A felsőpolcos modellek pedig a szerény nevű Top-End Luxury  kategóriába tartoznak majd. Az új CLA várhatóan a 2025-ös modellévtől lesz elérhető, illetve Amerikában majd csak 2026-ban fogják bevezetni a piacra.