A kínai Nio-tól fogad beltértervezőt a Skoda

2024.06.13. 08:03

  • Új beltér tervezéséért felelős formatervezője van a Skodának.
  • Chan Park a kínai Nio-tól érkezik és Peter Olah-t váltja majd.
  • Park eddig a "csak kijelzők" dizájnfilozófiát képviselte, ami érdekes váltás a Skoda eddigi irányvonalával szemben.

A Skoda kötelékéhez csatlakozott Chan Park formatervező, aki korábban olyan autógyártók és stúdiók beltértervezőjeként dolgozott, mint a Pininfarina, a Kia, a Mercedes vagy az Audi, illetve a kínai Nio. Park volt felelős a Nio ET9-es belterének tervéért, ami leginkább a letisztult, kijelzőcentrikus megjelenéséről ismeretes.

A Nio ET9 kijelzőkkel telerakott belseje, amelyet Chan Park tervezett. Fotó: Nio
A Nio ET9 kijelzőkkel telerakott belseje, amelyet Chan Park tervezett. Fotó: Nio

Park kinevezése mindenesetre érdekes párhuzam azzal szemben, hogy a Skoda nagyon büszke a Superb-ben és a Kodiaq-ban debültáló "Smart Dials"-ra, azaz tulajdonképpen azokra a fizikai gombokra és tekerőkapcsolókra, amelyeket a modern autótervezési iskola már elvetendőnek tart. A Skoda formatervezési igazgatója, Oliver Stefani így nyilatkozott Park megbízása kapcsán: „Nagyon várom már, hogy láthassam, ahogy Park átvezeti a többet a kevesebben dizájnfilozófiát, ami tökéletesen összeegyeztethető a járműveink által képviselt funkcionalitással.”

Smart Dials az új Skoda Kodiaqban. Fotó: Pásztor Csaba/Totalcar
Smart Dials az új Skoda Kodiaqban. Fotó: Pásztor Csaba/Totalcar

A Skoda eddigi beltértervezésért felelős dizájnere Peter Olah volt, akit még 202 0-ban neveztek ki erre a posztra. Park érkezésével Olah a Skoda dizájnidentitásáért felelős csapatának vezetőjeként fog dolgozni.

Forrás: Autocar