Az új C4 képében érkezhet az utakra a Citroën radikális koncepciója

2024.07.10. 11:08

  • Az Autocar információi szerint a Citroën egy olyan új modellel készül, amely szellemiségében nagyon közel áll a 2022 szeptemberében bemutatott Oli koncepcióhoz.
  • A modell olyan fő értékek mentén készül, mint a funkcionalitás, az innováció, az egyszerűség és kedvező ár.
  • A spekulációk szerint a szóban forgó autó az új Citroën C4 lehet.

2022 szeptemberében a Citroën egy új, Oli nevű koncepcióval hívta fel magára a figyelmet. A radikális tanulmány több extrém megoldással egészen új értékeket jelölt ki a márka számára, mint az egyszerűség, praktikum, funkcionalitás és megfizethetőség.

Hiába azonban az extravagáns megjelenés és a sok újító ötlet, az Oli esszenciáját eddig nem láthattuk viszont a Citroën tömeggyártott autóin. Könnyen lehet azonban, hogy ez hamarosan megváltozik.



Az Autocar nemrég Pierre Leclercq-el, a franciák dizájnfőnökével beszélgetett, akitől érdekes információkat tudtak meg a márka terveiről: „Piacra dobunk egy autót, ami nagyon hasonlít az Olihoz. Az Olival, és a később érkező autónkkal a funkcionalitás, az innováció és a [kedvező] ár a célunk. Mikor ezt a koncepciót [az Olit] terveztük, egy olyan ötletünk sem volt, amit ne akartunk volna gyártásba vinni." – mondta a vezető.

Leclercq ennek ellenére elismerte, hogy lassan két év távlatából az Oli egyes megoldásai „nem voltak jó ötletek". Mindez tehát arra utal, hogy bár a koncepción bemutatott megoldások többsége idővel tényleg gyártásba kerülhet, azért néhány a polcon marad.



Az Autocar spekulációja szerint az első autó, amely már az Oli filozófiája alapján készül, az új Citroën C4 lehet. Erre utal, hogy Laurence Hansen, a Citroën termékekért felelős vezetője szerint az Olin bemutatott újdonságok 2026 vagy 2027-ben debütálhatnak tömeggyártott modelleken. Márpedig a jelenlegi C4 életciklusában pont ekkor jöhet el a generációváltás ideje.