A Toyota GR86 már megint jobb lett egy kicsit

2024.07.15. 13:10

  • Apró, de fontos változtatásokat végzett a  Toyota a GR86-on.
  • A kormányzás finomítása mellett a mérnökök a motorvezérlést is kezelésbe vették.
  • A megfizethető sportautóból limitált kiadás is készül.

A Toyota továbbra is szorosan fogja a GR86 kezét. Mi sem bizonyítja ezt jobban, hogy a megfizethető sportautót tovább finomították a mérnökök, a jövőbeli tulajdonosok nagy örömére.


A mérnökök elsőként a lengéscsillapítókat és a kormányszervót vették kezelésbe, hogy még élesebbé tegyék a kormányzást. Ezután a motorvezérlő elektronikán is finomítottak. A kézi váltós modelleknél javítottak a gázreakción és megkönnyítették a heel-and-toe technika használatát. (Mikor fékezés közben, a visszaváltások során a sofőr egy kis gázfröccsöt ad a motornak, így kisimítva a fokozatok közötti átmenetet.) Az automata váltós változatoknál kicsit más jellegű az újítás: itt a nyomatéktartomány kibővítésével értek el jobb vezetési élményt.

A külső változtatások listája igen szerény: a frissített modellt új nappali menetfényekkel szerelték fel.


Azok is örülhetnek, akik egy mezei GR86-nál különlegesebb autóra vágynak. Készül ugyanis modellből egy Ridge Green Limited nevű 200 darabos széria, amely különleges zöld fényezéséről kapta a nevét. Ezen kívül újdonság a 18 colos bronz hatású felni, a Brembo fékek, Sachs lengéscsillapítók és a fekete-barna kárpit. A mutatós limitált kiadással akad azonban egy nagy probléma: tudomásunk szerint csak japánban érhető el.