Kigyulladt egy autó az M0-son, de nem húzták be a kéziféket, ezért begurult a sávok közé

2024.07.15. 15:14

  • Kigyulladt egy autó májusban az M0-s autóúton.
  • Az autóban elfelejtették behúzni a kéziféket, így kigurult az aktív sávok közé.
  • Sikerült megfékezni a tüzet, a tulaj elhagyta a helyszínt.
  • Később egy másik szakaszon a rézsű gyulladt ki.
  • Figyeljen oda mindenki a nagy melegben, hogy ne hagyjon az autójában gyúlékony dolgokat rossz helyen.

Még május második felében kigyulladt egy autó az M0-s autóúton Csömör térségében. Az autót tulaja éppen akkor vette és hazafelé tartott vele. Még az átírás sem volt meg, ennek ellenére fogta és elhagyta a helyszínt. Autója rendületlenül lángolt a külső sávban, viszont korábban elfelejtette behúzni a kéziféket, így az autó lassan begurult az aktív forgalmi sávok közé.

A tüzet végül sikerült megfékezni és senki sem sérült meg az eset során. De különösen résen kell lenni, mert a meleg és a napsütés képes tüzet okozni egy autóban. Egy benne felejtett öngyújtó, valamilyen hajtógázos spré, dezodor vagy kézfertőtlenítő is képes tüzet okozni, de a nem megfelelő műszaki állapotú autó is könnyedén lángra kaphat.

Nem ez volt az egyetlen eset az elmúlt hetekben, egy alkalommal az M0-s szigetszentmiklósi szakaszánál is füstöt vettek észre. Kiderült, hogy itt a rézsű kapott lángra, de a közút fenntartója és a tűzoltóság időben reagáltak, nem lett nagyobb baj. Bár nem biztos, hogy ebben az esetben ez okozta a problémát, de amellett, hogy gusztustalan, nem szabad ilyen helyeken az autóból kidobni a szemetet. Egy palack, vagy bármilyen fénylő, fényvisszaverő tárgy, esetleg egy apró cigicsikk is okozhat nagy tüzet.