Betörtek egy luxusautó kölcsönzőbe, elloptak 3 autót és lezúztak egy Rolls-Royce-t

2024.07.16. 05:49

  • Négy autótolvaj betört egy amerikai luxusautó kölcsönzőbe.
  • Lenyúltak egy Chevrolett Corvette-et, egy Mercedest és egy Ram 1500 TRX-et.
  • Kiállás közben lezúzták egy Rolls-Royce hátulját, ezzel jelentős kárt okozva a tulajnak.
  • A három autó néhány órával később meglett, de a tolvajokat egyelőre nem találják. 
  • A kölcsönző tulaja nyomravezetői díjat ajánlott fel annak, aki tudja hol vannak az autótolvajok.

Autótolvajok törtek be nemrég egy southfieldi autókölcsönzőbe és meglovasítottak néhány nagyon drága autót. Nem volt nehéz dolguk, hiszen a vállalkozás kifejezetten luxusautók bérbeadásával foglalkozik, így a tolvajok Maybachok, Rolls-Royce-ok és Corvette-ek között mászkáltak. Egy helyi kamera felvételein látszik, hogy hajnali fél kettőkor négyen szaladtak oda a bejárathoz és feltörték a zárat. Az azonosítás innen sikertelen volt, mert mindannyian fekete pulcsit és maszkot viseltek.

Nagyjából két perc alatt megszerezték az autók kulcsait és elkezdték őket kihordani az épületből. Egyikük egy Chevrolet Corvette Stingray-t választott, társa egy szürke Mercedest, míg a harmadik autó egy fekete Ram 1500 TRX volt. Negyedik társuk egy Maybachnak esett neki, de azt nem sikerült ellopnia, így csak három autóval távoztak. Közben valószínűleg a lopás hevében egyikük hibázott, mert a Corvette elejével lerántották egy bent parkoló Rolls-Royce Cullinan hátsó lökhárítóját, bár ez nem tartotta őket vissza a meneküléstől.

A tolvajok három autóval léptek meg, mire a rendőrség kiért, sehol sem voltak. Az autókat keresni kezdték és még aznap hajnalban megtalálták őket, de a tolvajok eltűntek. Mivel elég súlyos kárt okoztak, ezért a rendőrség továbbra is keresi őket, illetve a kölcsönző tulajdonosa 5000 dolláros (1,8 millió forint) nyomravezetői díjat ajánlott fel annak, aki a tolvajok letartóztatásához szükséges információt szolgáltat neki vagy a rendőrségnek.

Elmondása szerint a lehető legrosszabbkor jött a kár. Egy olyan Rolls-Royce hátulját törték meg a tolvajok, amit másnap szerettek volna kiadni egy esküvőre. A foglalás már megvolt, egy 30 000 dolláros (10,8 millió forintos) üzlettől esett így el, amit a bérlő visszamondott. Emellett később majd még az autót is meg kell javíttatnia – a Corvette-el együtt –, ami szintén jelentős összeg lesz.

Forrás: Carscoops