Brutális dugók várhatóak csütörtöktől az M7-esen és az M3-ason (frissítve)

2024.07.16. 09:55 Módosítva: 2024.07.16. 11:28

  • A Kékszalag és a Balaton-átúszás fejeli meg a főszezonos forgalmat az M7-esen a hét második felében. 
  • Az M3-ason pedig a Forma-1-es Magyar Nagydíj  okozhat dugót. 
Fotó: Lajos György / MTI/MTVA / MTI Zrt. Fotóarchívum
Fotó: Lajos György / MTI/MTVA / MTI Zrt. Fotóarchívum

Csütörtökön kezdődik a Kékszalag balatoni vitorlásverseny, a hozzá kapcsolódó rendezvények pedig vasárnapig tartanak. Plusz szombatra tervezik a Balaton-átúszást. Mindkét rendezvény a megszokottnál komolyabb forgalmat eredményez az M7-es autópályán, amely a főszezon miatt amúgy is túlterhelt a hétvégén.

Aki útnak indul a Balaton felé, érdemes az Utinformot és az útvonaltervezőt (például Waze, Google Maps) figyelnie. Az M7-esen a leggyakrabban a főváros és Martonvásár közötti szakaszon alakul ki torlódás, alternatívát jelenthet utóbbi településig az M6-os sztráda. 

Az M3-as autópályán szintén jelentős forgalom várható, a hétvégén lesz ugyanis a 39. Forma-1-es Magyar Nagydíj a Hungaroringen. Az Utinform közölte:

Már csütörtöktől erősebb járműmozgásra készüljenek az M3-as autópályán Mogyoród térségében mindkét irányból, valamint a 3-as főúton Kerepes környékén is! Fontos tudnivaló, hogy a fővárosból kifelé haladva az M3-as autópályán a 13-as és 18-as km között a leállósávot csak a VIP vendégek használhatják. A nagyközönség a versenypályát a 19-es és 23-as km-nél lévő kihajtón keresztül tudja megközelíteni. A hétvége során Mogyoród és Kerepes térségében jelentősebb torlódásokra, esetenként rendőri irányításra kell számítani, valamint Mogyoródon jelentősen megnövekedett gyalogosforgalom is várható, ezért az arra közlekedőktől fokozott türelmet és figyelmet kérünk!

A sztrádákat menedzselő MKIF Magyar Koncessziós Infrastruktúra Fejlesztő Zrt.  pedig kedden azt írta, hogy motoros mentő és autómentő is szolgálatban lesz a Forma 1-es versenyhétvégén az M3-as autópályán.

A cég szerint a Forma-1-es verseny alatt harmadával több jármű használja a sztrádát egy átlagos hétvégi időszakhoz képest. A Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér felől és az M5-ös autópályán érkezőknek az M0-s autóút-M31-es autópálya útvonalat javasolja a cég. Az M31-esről pedig Budapest felé kell felhajtani az M3-as autópályára, ahonnan a 23-as vagy a 19-es kilométernél lévő csomóponton keresztül is elérhető a Hungaroring. A torlódások csökkentése, elkerülése érdekében, vasárnap délután az M3-as autópályán a Budapest felé közlekedőknek Gödöllőtől az M31-es autópálya-M0-s autóút útvonalat érdemes választaniuk. A verseny után a 19-es kilométernél található csomópontnál és a mogyoródi csomópontnál is rá lehet hajtani az M3-as autópályára.