2024.07.17. 05:57

  • 72 óra alatt négy személyi sérüléssel járó baleset történt Tolna vármegyében.
  • A balesetekben összesen négy autós, egy motoros és egy biciklis volt érintett.
  • A rendőrök ezen felül hét ittas vezetőt is fogtak.

A kelleténél eseménydúsabb hétvégén vannak túl Tolna vármegye rendőrei. Az egyenruhásokat 72 óra leforgása alatt tizenkét közúti balesethez riasztották, de több ittas vezetőt is fogtak.

A tizenkét baleset közül nyolcnál csak anyagi kár keletkezett, de négy esetben személyi sérülés is történt. A balszerencsés események sorozata a police.hu szerint péntek délelőtt kezdődött. Ekkor Szekszárdon, a Munkácsy utca és a Béla tér kereszteződésében egy autós az erre utasító tábla ellenélre sem adott elsőbbséget a védett úton közlekedő másik sofőrnek. A két jármű ütközött, az egyik utasa könnyebb sérülést szenvedett.

Szintén pénteken egy ittas kerékpáros is bajba került Sárpilisen. A biciklis menet közben elvesztette az egyensúlyát, majd egy vízelvezető árokban kötött ki. Az esés következében a baleset egyetlen résztvevője súlyos sérüléseket szenvedett.

07.15. baleseti lead



Péntek délután újabb személyi sérüléssel járó baleset történt, ezúttal Kaposszekcsőn. A 611-es út kereszteződésénél egy autós bár megállt a stoptáblánál, mégsem adott elsőbbséget a védett úton érkező autósnak. Az ütközés következtében a vétlen autó felborult, a másik pedig egy ház falának csapódott.

Bár a szombat csendesen telt, vasárnap ismét súlyos baleset történt. Ezúttal a 6535-ös úton Bonyhádvarasd térségében szenvedett súlyos sérüléseket egy motoros, aki túl nagy sebességgel próbált bevenni egy kanyart.

A fentieken kívül is bőven akadt dolga a rendőröknek: a hétvégén ráadásként hét ittas sofőrt is fogtak. Nem győzzük hangsúlyozni, hogy az, aki ittasan ül a volán mögé, fokozott baleseti kockázatnak teszi ki mind saját-, mind pedig mások testi épségét. ÖN NE TEGYE! – zárul a rendőrség közleménye.