Frissítve! A várható időjárás miatt elhalasztják a Balaton-átúszást

2024.07.18. 14:49 Módosítva: 2024.07.18. 14:51

Röviden:

  • A Balaton-átúszást 2024-ben július 20-án, szombaton rendezték volna.
  • A várható időjárási viszonyok miatt az eseményt elhalasztották.
  • Az új időpont 2024 július 21-e, vasárnap (Frissítés: ez már a végleges időpont).
  • Ha valakinek nem jó az új időpont, visszaléphet.

Korábban megírtuk, hogy gigantikus dugókra lehet számítani a napokban az M7-es autópályán: a főszezon miatt eleve megnövekedett forgalmat súlyosbítja a Kékszalag és a Balaton-átúszás is. A Kékszalag még épp pörög, a Balaton-átúszásnál viszont változás van: utóbbit az időjárási viszonyok miatt előreláthatólag szombatról vasárnapra halasztják. Frissítés: a döntés végleges, az eseményt vasárnap tartják.

Forrás: Gyenes Donát / Balaton-átúszás
Forrás: Gyenes Donát / Balaton-átúszás

Ez autós szempontból is érdekes lehet, hiszen a szombatról (július 20-a) vasárnapra (július 21-e) átszervezett Balaton-átúszás a M7-es autópálya forgalmát is befolyásolhatja. Éppen ezért indulás előtt mindig érdemes tájékozódni az Útinform oldlán, illetve a Google Maps és Waze használata még olyankor is jó ötlet lehet, ha tudjuk, hogy merre megyünk.

A sokak számára szomorú hírt a Balaton-átúszás hivatalos Facebook-oldala osztotta meg. Alább a közleményüket változtatás nélkül közöljük.

A HungaroMet siófoki obszervatóriumának időjárás-előrejelzése alapján – a Balatoni Vízirendészeti Rendőrkapitány egyetértésével – úgy döntöttünk, hogy a 42. Lidl Balaton-átúszást 2024. július 20-án NEM tartjuk meg!

A szombatra várható bizonytalan időjárás miatt az átúszás tervezett új időpontja július 21. A vasárnapi megrendezésről a végleges döntés péntek délben születik meg.

Ha a halasztott időpont megfelelő Neked akkor nincs további teendőd, hiszen a nevezésed az összes pótidőpontra érvényes.

Ha a tervezett új időpontban (július 21.) nem tudsz részt venni az eseményen, lehetőséged lesz visszalépni. Visszalépés esetén a befizetett nevezési díjadat és az esetlegesen megvásárolt jótékonysági termékek összegét teljes egészében visszafizetjük arra a kártyára, amiről nevezéskor fizettél.

Visszalépés menete:

1. Lépj be az online nevezési felületre

2. Menj a profil/nevezéseim/aktuális nevezéseim menüpontra

3. A nevezés adatai alatt kattints a „Visszalépés” gombra

4. Fogadd el a visszalépési feltételeket, majd újra kattints a „Visszalépés” gombra

Visszalépés határideje:

Nem kell azonnal döntened, a visszalépési lehetőséget a nevezési oldalon a pénteki döntés után nyitjuk meg, és szombaton 12:00 óráig lesz nyitva.

Az online nevezést a pénteki pozitív döntés után, 14 órakor újranyitjuk a két úszó versenyszámra. A visszalépő résztvevők helyére korlátozott számban tudunk új nevezéseket fogadni, a nevezést a létszámlimit elérésekor, de legkésőbb szombat 12 órakor lezárjuk.

Az eseményre helyszíni nevezési lehetőség nem lesz.

Forrás: Balaton-átúszás - Facebook