Tetőre raktak egy Ferrari SF90 Stradalét

2024.07.18. 06:20

  • Balesetet szenvedtek néhány nappal ezelőtt Ausztráliában egy Ferrari SF90 Stradaléval.
  • Az eset során a sofőr elvesztette uralmát az autó felett, fának csapódott, majd a tetején állt meg.
  • Ketten utaztak az autóban, mind a ketten könnyebb sérülésekkel megúszták.
  • A rendőrség gondatlan vezetés miatt vette elő a sofőrt, valószínűleg nem bírt az 1000 lóerős sportautóval.

Akármennyire is próbálja legyőzni az ember a fizika törvényeit, egyelőre úgy néz ki nem sikerül. Ezt élesben tapasztalhatta meg az a 30-as éveiben járó sofőr és hasonló korú utasa, aki nemrég tetőre rakott egy lapos sportautót. Azt egyelőre nem tudni, hogy sikerült átfordítani egy Ferrari SF90 Stradalét, de valószínűleg megküzdöttek érte.

Az eset július 6-án történt Ausztráliában, Perth külvárosi részén. Egy hosszú, egyenes, belátható szakaszon a férfi elvesztette uralmát a hibrid sportautó felett, lehajtott az útról, fának csapódott, majd a tetején állt meg. Hogy miért esett ki alóla az SF90 egy egyenes szakaszon, arra csak tippelni lehet. Arról, hogy más autó részt vett volna a balesetben nem írtak, de esélyes, hogy nem, mert a helyi rendőrség a sofőrt gondatlan vezetés miatt vette elő. Valószínűbb, hogy néhányszor csúnyán elrúgta az 1000 lóerős sportautónak és egy alkalommal nem volt kellő tapadás, hogy meg is fogja.

Accident in Orrang Road.
byu/NEXIVR inperth

Az eset során a sofőr és utasa is megsérültek, de csak könnyebben. Egyikük azóta posztolt egy közösségi platformon, ahol leírta, hogy részese volt egy súlyos balesetnek, de kisebb sérülésekkel megúszta. Köszönetet mondott a mentők és az orvosok munkájának, amiért szinte azonnal ellátták és úgy látja, hogy rövidesen teljesen felépül. A helyreállítás nem lesz olcsó mulatság, bár az autó maga sem az. Egy német használtautós oldalon 400 és 600 ezer euró között mennek SF90 Stradalék, ez átszámítva 157 - 235 millió forint.