Ha gyengének érzed az új V8-as Mustangot, a Roush feltolja neked 821 lóerősre

2024.07.18. 10:38

  • Durva kompresszor szettet állított össze az új Mustanghoz a Roush.
  • A V8-as motorra felszerelt Eaton kompresszorral és a hozzátartozó kiegészítőkkel 821 lóerőt és 853 Nm nyomatékot érnek el, ami már a durva GTD Mustang teljesítménye.
  • A szett 9995 dollárba, átszámítva 3,6 millió forintba kerül.

Még csak most jelent meg a legújabb Ford Mustang és máris ráakaszkodtak a szorgos tuningcégek. A leginkább kompresszor szettjeiről híres Roush már most kínál olyan lehetőséget, amivel elég jelentősen megdobhatod a Mustang GT-d teljesítményét.

Az alapból is 486 lóerős, V8-as motorra ráakasztanak egy hatalmas Eaton kompresszort, ami további 335 lóerővel dobja meg a teljesítményt. Ez a többlet azért is vicces, mert egy 2,3 literes, négyhengeres, Ecoboost motor az új Mustangban csupán 320 lóerős.

Ha valaki hajlandó kiperkálni 9 995 dollárt, átszámítva 3,6 millió forintot, akkor átépítés után a Mustang GT-je elérheti a 821 lóerőt. Ez bődületes teljesítmény és már karcolja a sportautó legerősebb gyári változatát, a GTD-t. Bár ott nem csak egy sokkal erősebb motorról van szó, hanem lényegében egy brutál versenyautóról ehhez illő futóművel, hajtással és szintén egy kompresszoros V8-assal.

A kompresszor szetthez tartozik egy szíj, egy 84 mm-es szíjtárcsa, egy dupla intercooler – ehhez pumpa –, egy hatalmas hőcserélő, egyedi befecskendezők, speciális gyertyák, a szükséges elektronikus egységek és hát maga a kompresszor, illetve a bekötéshez szükséges vezetékek. A rendszer 13 psi-vel (0,9 bar) tölti a motort, így érnek el ekkora teljesítményt és mellé 853 Nm forgatónyomatékot. A szett jelenleg egy különkiadásban elérhető, de még idén érkeznek majd hagyományos és esetenként alacsonyabb teljesítményt ígérő kivitelek is – valószínűleg kedvezőbb árral.

Forrás: Carscoops