Ahelyett, hogy kikerülte volna a lezárt területet az autópályán, inkább behajtott

2024.07.19. 12:42

  • Terelést alakítottak ki az M3-as autópályán, mert a külső sávban munkások dolgoztak.
  • Egy autós ezt későn vette észre és a bójákhoz közel állt csak meg.
  • Ahelyett, hogy továbbhajtott volna, behajtott az elzárt területre és csak percek múlva talált ki onnan.
  • Többen is csak az utolsó pillanatban lassítottak a terelés előtt, ami balesetveszélyes.

Érthetetlen eseménysorozat zajlott le a napokban az M3-as autópályán, ahol az út fenntartója éppen munkálatokat végzett. Egy sávot bójákkal eltereltek, ezt egy csapat autós azonban elég későn vette észre. Közülük az első, egy családi egyterű a bójákhoz már egészen közel állt meg és lassú, bizonytalan mozgással próbált továbbmenni. Először úgy tűnt, hogy besorol a belső sávba, de ehelyett bement a bóják közé és szétnézett.

A mögötte érkező két autós is nagyon későn állt meg, de ők besoroltak és tovább hajtottak. Nem sokkal később az egyterű sofőrje is rájöhetett, hogy semmi keresnivalója nem volt az ütközéselnyelő mögött, ezért elkezdett indexelni, hogy visszasoroljon a forgalomba, majd elhagyta a lezárt területet. Az már szinte nem is említésre méltó, hogy a videó során végig egy autó parkol a lehajtó és a külső sáv közötti felfestett, forgalomtól elzárt területen.

Az út fenntartója szerint azért is érthetetlen ez az egész, mert jóval korábban kitáblázták, hogy a külső sávot elterelik a munkavégzés területénél. Ezt az autósok valószínűleg figyelmen kívül hagyták, ezért tudtak csak későn megállni a bóják előtt. Kérik az autósokat, hogy figyeljenek jobban az ilyen jellegű jelzésekre és terelésekre, mert munkatársaik élete múlhat rajta. A videóban látható, hogy többen is csak az utolsó pillanatban sorolnak be, és ez balesetveszélyes.