Norris az első az időmérőn, Perez összetörte a Red Bullt

2024.07.20. 19:27

Röviden:

  • Lezajlott a 2024-es Forma-1-es Magyar Nagydj időmérője.
  • Perez a Q1-ben, Tsunoda a Q3 törte össze az autóját.
  • A pole Lando Norrisé, második Piastri, harmadik Verstappen.

Lezajlott a 2024-es Forma-1-es Magyar Nagydíj szombati időmérője a Hungaroringen. Nem volt egyszerű dolga a csapatoknak és a versenyzőknek: a kvalifikáció előtt esett az eső, ezért lehűlt az aszfalt. A pilóták ennek ellenére slickeken kezdtek, de a körülmények messze nem voltak ideálisak.

Ne hagyd ki legfrissebb képválogatásunkat se a Magyar Nagydíj szombati napjáról:

A Q1-ben esőre állt, így mindenki igyekezett minél előbb jó időt futni. A Q1 legnagyobb hibáját Perez vétette, aki a tizenkettedik percben össztörte a 11-es számú Red Bullt. Ez rosszul jött neki, ugyanis a csapat egyébként sem elégedett a teljesítményével.

A piros zászló után tíz percig állt az időmérő, ráadásul közben elkezdett esni. A Q1-et végül meglepetésre Daniel Ricciardo nyerte, a másdik helyre Hamilton, a harmadikra pedig Verstappen futott be. Perez balesete mellett George Russel kiesése is meglepetés. Rajtuk kívül még Zhou, Ocon és Gasly búcsúzott.

A Q2 már jobb körülmények között zajlott: az eső elállt, a pálya pedig egyre jobban felszáradt. Javultak a köridők: Ricciardo Q1-es idejénél Norris közel másfél másodperccel futott jobbat, ezzel meg is nyerte a Q2-t. Norris mögött Verstappen és Piastri értek célba. A Q2 végén Hulkenberg, Bottas, Albon, Sargeant és Magnussen esett ki.

A Q3 pár perccel 17 óra előtt kezdődött, és ismét úgy tűnt, hogy eleredhet az eső. A kvalifikáció második hatalmas hibáját Yuki Tsunoda követte el: rommá törte a Visa RB-t, jött a piros zászló. Alig két perc maradt a Q3-ból, de elengedték a mezőnyt, így még maradt esély egy gyors körre.

A legjobb, 1:15,227-es köridőt Lando Norris futotta a McLaren-Mercedesszel, a második helyen csapattársa, Oscar Piastri futott be, mindössze 22 ezreddel lemaradva. A harmadik hely Max Verstappené, aki 24 ezreddel maradt le Piastri mögött. A 2024-es Magyar Nagydíjon tehát két McLaren indul az első sorból a Hungaroringen, a másodikból pedig egy Red Bull és Carlos Sainz Ferrarija.