Több sebességmérés lesz az Árpád hídon, mert sok a baleset

2024.07.20. 09:04

Röviden:

  • Több tragikus baleset is történt az Árpád hídon a közelmúltban.
  • A sebességtúllépés a balesetek gyakori oka.
  • A rendőrség bekeményít: ezentúl bármikor lehet sebességmérésre számítani.
  • Akár civil autóból, menet közben is mérhetnek.

Az elmúlt időszakban több tragikus baleset is történt az Árpád hídon, ezért a rendőrök úgy döntöttek, hogy bekeményítenek. Mivel a statisztikák szerint a balesetek jelentős részét sebességtúllépés okozza, a rendőrség rengeteg sebességméréssel venné el a hídon száguldozók kedvét.

Forrás: Police.hu
Forrás: Police.hu

Ezt egy sajtótájékoztatón említették, ahol azt is kiemelték, hogy a Budapesti Rendőr-főkapitányság nem tűri, hogy néhányan versenypályának nézik az Árpád hidat. Éppen ezért a közlekedők mostantól a nap 24 órájában bármikor találkozhatnak valamilyen sebességmérő eszközzel a forgalmas hídon.

Kiemelték, hogy nemcsak rendőrségi autóból mérhetnek, hanem akár civil autókból, menet közben is. Elmondták, hogy eddig is rendszeres mértek sebességet az Árpád hídon, a számok pedig aggasztóak.

Az elmúlt egy évben összesen 2538 gyorshajtóról készült felvétel. A 70 km/h-s tempó 19 sofőr megduplázta, 2200 esetben 86 és 95 km/óra közötti sebességet mértek. A negatív rekord 161 km/h volt. A közelmúltban is röpködtek a bírságok: mindössze négy nap alatt 93 gyorshajtót fotóztak le kihelyett traffival, 10-et pedig civil autóból mértek be.

Forrás: Police.hu