Egy Lambóval akartak elmenekülni a rendőrségi helikopter elől. Rossz vége lett

2024.07.22. 06:02

Röviden:

  • A kanadai rendőrök üldözőbe vettek egy fehér Lamborghini Urust az autópályán.
  • A két fiatal férfi megpróbált elmenekülni a rendőrök elől, tempós üldözés vette kezdetét.
  • Az eseményeket felülről egy rendőrségi helikopter követte, ami elől még az erős Urusszal se tudtak meglógni.
  • A Lamborghini defektet kapott az autópályán, röviddel ezután a 21 éves és a 22 éves fiatalokat elkapták.

A közelmúltban két fiatal férfi egy életre megtanulta, hogy még egy pokoli gyors Lamborghini Urusszal se könnyű meglógni a rendőrök elől. A két srác épp egy kanadai autópályán haladt, amikor üldözőbe vették őket a York Regional Police rendőrei.

Úgy gondolták, hogy az Urus elég gyors és mozgékony ahhoz, hogy lerázzák az üldözőiket, ezért megpróbáltak elmenekülni. Eleinte egy – szerencsére – gyér forgalmú autópályán haladtak, ahonnan egy zsákutcába keveredtek. Ekkor úgy tűnt, hogy elfogyott a szerencséjük, mivel egy rendőrautó elállta az útjukat, de őket még sikeresen kikerülték.

Hamarosan újra felhajtottak az autópályára, ahol a sebességük elérte a 200 km/h-t. A tempós hajszát a levegőből helikopterrel követték a rendőrök, akik simán tartották a lépést a méregdrága, 650 lóerős hobbiterepjáróval.

Az üldözésről videó is készült:

Mivel nem tudtak meglógni, a végkifejletet könnyű kitalálni: a Lamborghini belehajtott egy speciális, kimondottan menekülő autók ellen kifejlesztett akadályba és defektet kapott. A helikopter felvételén az is jól látszik, ahogy a jobb első gumi valahol 130 és 140 km/h-s tempó között elköszön az Urustól és távozik.

A Lambo még nagyjából 15 percig, kitartóan szórta a szikrákat az autópályán, majd a két fiatal rájött, hogy ez így nem fog menni. Félreálltak egy parkolóban, ahol hamarosan elkapták őket. A 21 éves és 22 éves férfiakat felelősségre vonják a veszélyes, éjszakai menekülésért és több más vétségért is. A kanadai rendőrök nem közölték, hogy miért vették üldözőbe a fehér Lamborghinit.

Forrás: OfficialYRP - Youtube