Áthajtott a piroson, ezzel halálos balesetet okozott, majd futva távozott a helyszínről

2024.07.23. 17:43

  • Egy 20 éves holland férfi két társával beült egy fekete Mercedesbe egy pesti szórakozóhelyen és elindultak.
  • Nagy sebességgel áthajtottak a piroson és eltrafáltak egy Suzukit.
  • A szabályosan közlekedő autóban ülő 47 éves férfi súlyos sérüléseket szenvedett, hétfőn a kórházban életét vesztette.
  • A baleset okozói elfutottak a helyszínről, csak egyikük maradt ott.
  • A rendőrség elfogta őket, kezdeményezik a letartóztatásukat.

Újabb baleset történt Budapesten, amiben egy vétlen ember meghalt egy felelőtlen sofőr miatt. Szombat hajnalban egy holland fiatal két utasával beült egy fekete Mercedesbe egy Pesti szórakozóhely előtt és elindultak. Elég nagy sebességgel vágtak át a városon, majd egy kereszteződésbe értek. Bár számukra a lámpa piros jelzést mutatott, a sofőr nem lassított, komoly tempóval ment be a kereszteződésbe, ahol egy szabályosan közlekedő Suzukis haladt éppen keresztül.

A két autó találkozott, pedig a Suzukis megpróbált lassítani – de már késő volt. A Mercedes oldalba kapta az autót, az abban utazó 47 éves férfi súlyos sérüléseket szenvedett. A Mercedesben utazók könnyebben megúszták, ezért kiszálltak és a felvételeken látszik, ahogy futva elmenekülnek a helyszínről. Sem a rendőröket, sem a mentőket nem értesítették, ezzel tovább csökkentve a Suzukiban utazó férfi esélyeit a túlélésre. A mentősök és az orvosok mindent megtettek, de a Suzukis hétfőn belehalt sérüléseibe.

A balesetet okozó 20 éves sofőrt és társát a rendőrök később elfogták, harmadik társuk pedig egyedül a helyszínen maradt. A rendőrök kihallgatták őket és kezdeményezték letartóztatásukat. A hatóságok szakértők bevonásával vizsgálják a történteket, de egyelőre csak annyi látszik, hogy valaki ismét életét vesztette egy felelőtlen sofőr hülyesége miatt.