Vonat gázolt el egy embert Zalaszentivánnál, karambol történt az M1-esen

2024.07.23. 07:39

  • Kora reggel baleset történt Zalaszentivánnál, ezért ezen a vasútvonalon késések várhatóak. 
  • A forgalmi rend délelőtt állhat helyre. 
  • Az M1-esen pedig Mosonmagyaróvárnál baleset történt a határ felé vezető oldalon. 

Kedden kora reggel - a Zalaegerszegről Celldömölkre 4:25-kor elindult vonat (9519) elgázolt egy embert Zalaszentivánnál. A helyszínelés ideje alatt szünetel a forgalom Zalaegerszeg és Zalaszentiván között, emiatt 5:30-tól pótlóbusz szállítja az utasokat - derül ki a Mávinform hivatalos Facebook-oldaláról. 

A vasúttársaság becslése szerint kedd délelőttig hosszabb eljutási időre lehet számítani a Celldömölk-Ukk-Zalaegerszeg vonalon, valamint a Göcsej InterCityk esetében. A Fiume, illetve Koper felől érkező Retró Istria Expressz (1247) Zalaegerszegtől későbbi Göcsej InterCityvel összekapcsolva közlekedik, várhatóan 10:59-re érkezik a Déli pályaudvarra a Zalaszentivánnál történt baleset miatt.

Az utinform.hu pedig reggel 7 óra körül arról számolt be, hogy

az M1-es autópályán, Mosonmagyaróvár térségében, a Hegyeshalom felé vezető oldalon, egy kamion és egy személygépjármű összeütközött. A 158-as kilométernél, a forgalom a belső sávban halad.

Az összefoglalóból kiderül az is, hogy folytatják a híd karbantartási munkákat M7-es autópálya mindkét oldalán, a Kőröshegyi völgyhídon a 120-as és a 123-as km között, ahol a forgalom elől elzárták a belső sávot.

A Balaton-felvidéken, javában tart a hagyományos „Művészetek völgye” fesztivál. Emiatt a 77-es főúton, Kapolcs és Vigántpetend átkelési szakaszán erős gyalogos és járműforgalomra lehet számítani a hétvégéig. A rendezvény ideje alatt a 7,5 tonna össztömeg feletti teherautókat a Pula-Halimba-Zalahaláp-Tapolca útvonalra terelik.

A címlapkép illusztráció.